Waarom hou je een BLOG bij ????

“A friend wrote to me this week to ask, after a fashion, "I’ve got a weblog. Now what do I do?" It’s not often that a blank page gives me a start, but in many ways, hers does (in a good way). I’m tickled that she’s started and I’m a little envious too. Sometimes I wish I had a blank slate on which to start again.”

(bron)

Leuk artikel, vanuit het commentaar kwam ik bij deze pagina met nog een aantal extra opmerkingen en deze mooi vormgegeven pagina van Derek M. Powazek

Met daarop o.a. de heel terechte opmerking:

“I did hate the hype that weblogs got. Hype is ugly, and rarely good for the thing it’s about.”

(bron)


Ook Blogging at Work stelt zich de vraag van het waarom van bloggen. Ja ja en weer een sneer naar Blackboard ;-)

Voor mij ? Tja, die vraag stelde ik mezelf ook toen ik dit bericht aan het schrijven was. Zoals gesteld, in eerste instantie voor mezelf, als handige manier om gedachten te ordenen, vast te leggen, en later terug te kunnen vinden. En dat heeft weer als voordeel dat je zo’n notitie ook als url aan iemand kunt doorgeven. Dat praat toch wat handiger.