Koburg Lunch: AI in het onderwijs – Robot voor de klas?

Gisteren had ik de eer en het genoegen om als spreker te mogen optreden tijdens de maandelijkse Koburg Lunch, georganiseerd door de leergemeenschap ASGARD (Applied Sciences Group for Artificial Intelligence and Data Sciences).
Gingen voorgaande lunches over onderwerpen als Digital Twin technologie of het AI gebruik bij zelfrijdende auto’s, dit keer was het onderwerp het gebruik van AI in het onderwijs zelf. Staat er straks een robot voor de klas? (dat was wat mij betreft een retorische vraag)

Aan de hand van o.a. de praatplaat die we (Kees MastenbroekChris Willemsen, ikzelf) voor de AI Hub Oost Onderwijs gemaakt hebben en het automation model dat Inge Molenaar en Anne Horvers opgesteld hebben, heb ik toelichting gegeven bij dit onderwerp en de uitdagingen waar we als onderwijs voor staan als het gaat om het er voor zorgen dat we zelf het stuur in handen krijgen in plaats van dat AI ons overkomt.

Collega Justine van den Berg was aanwezig bij de sessie en schreef er een kort bericht over.