Fablearn Nederland 2018

Vandaag was de eerste Fablearn conferentie in Nederland. Het was het resultaat van een samenwerking tussen heel veel partijen, waaronder de HAN en het iXperium/Centre of Expertise leren met ict, onder aanvoering van De Waag. De conferentie vond plaats de dag voor de tweedaagse Maker Faire in Eindhoven en maakte gebruik van dezelfde locatie en faciliteiten.

Ik was vandaag bij drie programmaonderdelen actief. De eerste was een rondetafelgesprek over het implementeren van maakonderwijs binnen W&T in het primair onderwijs. We hadden de tafel vol zitten met een heel mooie diverse groep geïnteresseerden: een lerarenopleider, en vertegenwoordigster van techniektalent, medewerkers van de bibliotheek (2x), een directeur, een PABO student, een betrokken ouder, een leraar, een specialist leren met ict en ik tenslotte als onderzoeker. Het was een mooi gesprek met vragen en antwoorden over en weer.

Daarna kon ik direct door naar de papersessie. We hadden 7 minuten per persoon om onze papers te presenteren. Je kunt de hele set papers hier downloaden (PDF). De foto hierboven is door Paulo Blikstein gemaakt tijdens mijn presentatie.
Na de papersessie gingen we met een kleinere groep verder met het inventariseren van reeds bekend onderzoek rond maakonderwijs en witte vlekken, plekken waar we vinden dat (meer) onderzoek gedaan moet worden. Er komt nog een uitgebreider verslag van deze sessie.

Al met al was het een dag die omgevlogen is. Van de markt en de andere sessies heb ik niet veel meegekregen, maar het was mooi om te zien dat de zaal bij de opening helemaal vol zat. Met 600 deelnemers was het een mooie eerste editie.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Fablearn Nederland 2018 https://t.co/bVqw4KEE3O