Interessant: een 360 graden camera voor diep onderwater en eentje om mee te gooien

Dit is een “twee voor de prijs van één” artikel. Ik kwam afgelopen week een tweetal berichten tegen over 360-graden camera’s die ik heel lui in één bericht samenvat.

De eerste camera stond op het Arduino blog en wordt beschreven als de eerste Dropcam die ook voor consumenten betaalbaar zou moeten zijn. Hij is ontwikkeld door WorkshopScience terwijl hij stage liep bij Blue Robotics. Het is een mooi concept, waarbij de camera tot heel diep kan gaan, met een inventief belichtingssysteem en mechanisme om de camera weer naar boven te laten komen. Nou moet er natuurlijk wel ook wat te filmen zijn, de demovideo van het resultaat was vooral saai om naar te kijken. Persoonlijk zou ik ook in productiesituaties wel een vislijn aan de camera willen houden, want op plekken waar er stroming staat kan ik me voorstellen dat je de camera een stuk verderop zult moeten gaan zoeken (als hij al boven komt en niet ergens onderweg blijft haken).

 

Het tweede bericht is een aankondiging van een nieuwe camera van Insta360. Het is er eentje waar je mee moet gooien. Dat klinkt een beetje vreemd, maar het stelt je in staat om shots te maken die je anders nooit voor elkaar zou kunnen krijgen. Ik neem aan dat het leren gooien (en opvangen) van de camera wel ook enige tijd kost. Maar het resultaat ziet er super mooi uit.  Geen idee wat hij gaat kosten.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Interessant: een 360 graden camera voor diep onderwater en eentje om mee te gooien https://t.co/BnODbX1aIR