Tablio projectmeetings

Afgelopen dagen was ik in Derry (Noord-Ierland) voor overleg in het kader van het Tablio project. Tijdens deze dagen hebben we aan elkaar de voortgang gepresenteerd van de designteams zoals die in België, Italië, Slovenië, Turkije, Noord-Ierland en Nederland bezig zijn met het herontwerp van stukjes onderwijs waarbij gebruik gemaakt wordt van mobiele devices en waarbij recht doen aan verschillen tussen leerlingen centraal staat.

Ook hebben we gewerkt aan de “bootcamp” zoals die volgend jaar ook in Nederland aangeboden zal worden. Ik zet bootcamp even tussen haakjes omdat het eigenlijk een beetje verwarrende term is. Het gaat om een training voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo waarbij ze uitgedaagd en begeleidt worden bij het herontwerp van een stukje onderwijs. Er zijn 3 contactmomenten met steeds een aantal weken tijd ertussen voor het verder uitwerken ervan. Als je het vergelijkt met onze designteams is de looptijd dus een stuk korter, de omvang van het herontwerp dus ook kleiner in omvang. Binnenkort meer hierover.

Naast het werk, ook voldoende tijd om de stad Derry te bekijken. Ook dat was indrukwekkend. Het is een stad die in de afgelopen vijftig jaar meer dan haar deel aan geweld gezien heeft. En ook een stad waar je je realiseert waarom de grens in Noord-Ierland zo’n moeizaam dossier is bij de Brexit onderhandelingen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Tablio projectmeetings https://t.co/3upHI1mhAN