jul 122016
 

Mail_oeps

Best wel een oeps-momentje qua mailing:

  • tekst in de mail zonder naam eronder;
  • in de CC maar liefst 132 mailadressen opgenomen (incl. die van mij);
  • bijlage in pages-formaat, vast alleen bedoelt voor creatievelingen met een Apple. Al is er via een omweg wel aan de inhoud te komen…

Ik heb maar geen reply-all gedaan om aan te geven dat ik dit een beetje knullig vind.

jul 122016
 

Harde schijf op zijn plek Het lijkt een beetje vreemd: de winstverwachtingen van Seagate voor het vierde kwartaal van 2016 stijgen van 2,3 miljard naar 2,65 miljard Amerikaanse dollars, maar toch kondigt het bedrijf aan dat ze 6.500 medewerkers gaan ontslaan. Dat is zo’n 14% van het totale personeelsbestand en een stuk meer dan de eerder aangekondigde 1.600 medewerkers.

Aandelen

Aandelenkoers Seagate

Opslag, en zeker harde schijven is een markt waarbij de kosten per Gigabyte data alleen maar dalen. En om die daling ook te laten matchen met een daling van de kosten, moeten bedrijven iets verzinnen. Niet prettig voor al die mensen die het betreft, maar beter nu, nu er winst gemaakt wordt en er in ieder geval nog geld is voor een sociaal plan, dan later als er ook daar geen ruimte voor is.

cost-per-gigabyte-smallOp de site van Matthew Komorowski kun je de grafiek vinden die hiernaast ook staat waarbij sinds 1980 het prijsverloop per Gigabyte voor opslag is opgenomen.
Let op: de y-as is logaritmisch, dat betekent dat de afstand tussen 1 cent en 10 cent op de as net zo groot is als tussen 1 miljoen dollar en 100.000 dollar.