Nieuwe uitdaging per 1 september 2015

I/O gebouw in NijmegenTijd voor een bericht dat ik een aantal van jullie al via de mail gestuurd heb:
Met ingang van 1 september a.s. ga ik Fontys verlaten en aan de slag als senior onderzoeker bij het iXperium / Center of Expertise leren met ict van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (standplaats Nijmegen, I/O gebouw – zie de foto bij het bericht).

Het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict is een samenwerkingsverband van de lerarenopleidingen en het Kenniscentrum Kwaliteit van leren van de HAN met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio rond Arnhem en Nijmegen. De samenwerking richt zich op onderwijs dat beter recht doet  aan verschillen tussen leerlingen met behulp van ict en op het opleiden van ict-geletterde jongeren. De focus ligt hierbij op het opleiden, professionaliseren en faciliteren van leraren in een duurzame verbinding tussen werkveld, opleiding en onderzoek. De mogelijkheid om daar zelf als senior onderzoeker, onder leiding van Marijke Kral (lector leren met ict), het team van onderzoekers te gaan versterken, was een kans en uitdaging die ik niet voorbij kon laten gaan.

iXperiumIk heb de afgelopen 21 jaar met heel veel plezier bij Fontys en haar rechtsvoorgangers gewerkt, eerst als docent en later als consultant/onderzoeker. Ik ben ook dankbaar voor de ontwikkelingsmogelijkheden en kansen die ik daarbij gekregen heb. Vaak ook in combinatie met externe activiteiten zoals het uitvoeren van Europese projecten voor het OTEC (nu Welten-instituut) van de Open Universiteit, participatie in de Digitale Universiteit, werk voor SURF (o.a. SURF SiX rond leertechnologiestandaarden en vele andere activiteiten), SURFnet (o.a. het SURFnet/Kennisnet innovatieprogramma) en Kennisnet. Maar het moment is nu daar om deze ontwikkeling extern voort te zetten.

Ik zal tot eind juli nog hard aan het werk zijn met het afronden van een aantal activiteiten en het overdragen van mijn werkzaamheden aan collega’s binnen de dienst. Vragen over Fontys specifieke activiteiten kunnen tot die tijd nog via p.gorissen at fontys.nl en daarna via [email protected]

Mijn Fontys telefoonnummer en 06-nummer zullen na de zomer niet langer werken, ik heb nog geen nieuw telefoonnummer, wel al een werkend mailadres (pierre.gorissen at han.nl) en natuurlijk zal ik via dit weblog (http://ictoblog.nl) verslag blijven doen van al die dingen die me binnen en buiten mijn werk fascineren.

Voor nu alvast een fijne zomer toegewenst en graag tot ziens!

[Short version in English:]
As of September 1st, I am leaving Fontys to go and work at the Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen (the Arnhem and Nijmegen University of Applied Sciences). I have accepted a position there as a senior researcher at the iXperium / Centre of Expertise Learning with ict (http://ixperium.nl/).

The iXperium / Centre of Expertise is a collaboration of the teacher trainer school and the Knowledge Centre Quality of learning at the HAN together with schools for primary education, secondary education in the Arnhem / Nijmegen region. The goal of the collaboration is to better cater for differences between students using ict and to train more media savvy students. The focus is on educating and facilitating teachers. Joining that team, lead by Marijke Kral, was an opportunity I simply had to take.

I am very grateful for all the opportunities that Fontys provided my over the years allowing me to develop as part of my work. However, the time has come to continue that development elsewhere.
Questions regarding Fontys related activities can be sent to [email protected]
I can be reached either via my private mail: Pierre at gosoftonline.com or via Pierre.Gorissen at han.nl

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
19 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
8 jaren geleden

Ook op deze plek:,Gefeliciteerd. Mooi gebouw, mooie instelling (volgens mij), en prima collega’s (voor zo ver ik ze ken). Veel succes.

Florina Blokland
8 jaren geleden

Nogmaals van harte gefeliciteerd Pierre, met deze mooie stap. Als zulke mooie kansen voorbijkomen, moet je ze inderdaad pakken. Ik wens je veel succes in je nieuwe job die denk ik op je lijf geschreven is. En na het afronden een fijne vakantie! Leegmaken en opnieuw beginnen!

trackback

[…] Tijd voor een bericht dat ik een aantal van jullie al via de mail gestuurd heb: Met ingang van 1 september a.s. ga ik Fontys verlaten en aan de slag als senior onderzoeker bij het iXperium / Center of Expertise leren met ict van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (standplaats Nijmegen, I/O gebouw…  […]

trackback

Nieuwe uitdaging per 1 september 2015 http://t.co/mYEKigJs3G

trackback
8 jaren geleden

Tijd voor een bericht dat ik een aantal van jullie al via de mail gestuurd heb: Met ingang van 1 september a.s. ga… http://t.co/EN6eOIsmKW

Hans Mestrum
8 jaren geleden

Proficiat Pierre. Prachtig dat je bij ons komt werken. Mooie uitdaging. Veel succes voor straks en voor nu een goede afronding/overdracht gewenst.

Karin Winters
8 jaren geleden

Gefeliciteerd, leuke plek en leuke mensen om mee te gaan werken!! Wat een sterk team zal er dan daar staan zeg.
Ben heel benieuwd naar de opbrengsten van de onderzoeken 🙂

Paul de Maat
8 jaren geleden

Gefeliciteerd Pierre! Je krijgt een razend interessante baan zo te lezen, dus ik wens je ook veel plezier.

Remko Boers
8 jaren geleden

Gefeliciteerd met deze nieuwe uitdaging. Klinkt goed.

Esther Breuker
Esther Breuker
8 jaren geleden

Heel hartelijk gefeliciteerd Pierre, met deze mooie nieuwe uitdaging!!

Marijke Kral
Marijke Kral
8 jaren geleden

Meer dan welkom Pierre! We gaan het iXperium met jou nog mooier maken. Nu eerst fijne vakantie!

Gerard Bierens
Gerard Bierens
8 jaren geleden

Hé gaaf, worden we zo ongeveer buren straks! Maar van harte gefeliciteerd, ben heel benieuwd hoe het je in Nijmegen gaat bevallen. Toevallig was onlangs nog Marie-Jose Kuypers bij ons op bezoek om over het ixperium te vertellen, inspirerend verhaal. Zodra je gesetteld bent moeten we maar eens samen gaan lunchen, oke?

Marjan Vernooy
Marjan Vernooy
8 jaren geleden

Nooit gedacht dat je ooit Fontys zou verlaten Pierre. Van harte gefeliciteerd en veel succes in je nieuwe functie bij de HAN. Ik ben erg benieuwd op welke manier we na de zomer weer van je zullen horen.

Fred Zelders
8 jaren geleden

Geweldig voor je Pierre!
Van harte gefeliciteerd. Heel veel succes!

Monique Schoutsen
8 jaren geleden

Leuk, worden we buren!

trackback

@siavogel @CarlaMondig Zie: http://t.co/wly5utF5ii 🙂

Willem Karssenberg™
8 jaren geleden

Wow, net terug van vakantie lees ik nu pas dit bericht. Wat een mooie switch Pierre, van harte gefeliciteerd daarmee!
Een groot gemis voor Fontys, maar een geweldige aanwinst voor Ixperium.
HAN weet de juiste mensen wel om zich heen te verzamelen zeg!
Ik wens je heel veel succes in je nieuwe werkkring en hoop je in deze nieuwe functie weer vaak tegen te komen, op welke manier dan ook!

JoGnet
8 jaren geleden

Proficiat Pierre ! Veel plezier in Nijmegen.