Ook bij de Universiteit Leiden zijn ze enthousiast over MOOCs

De Universiteit Leiden heeft afgelopen jaar 2 MOOCs aangeboden: Terrorism and Counterterrorism: Comparing Theory and Practice en The Law of the European Union: An Introduction.
In bovenstaand filmpje komen beide docenten voor de MOOCs aan het woord. Ook dit is een mooi reclamefilmpje geworden. Toch nog wel een paar interessante punten eruit gehaald: de nadruk bij Leiden ligt op het aspect van het ervaring opdoen met “peer grading”, dus het onderling beoordelen van het werk door de deelnemers. Ik ben benieuwd of daar meer van gepubliceerd wordt. Bij de Moodle MOOC was duidelijk te zien dat dat organisatorisch nog wel wat uitdagingen met zich mee bracht, ik heb er zelf nog geen hands-on ervaring mee in de Coursera-omgeving.

Een andere mooie opmerking ging over een Honours Class waarbij gezegd werd “We bought a MOOC for them” (in plaats van een boek). Even zoeken op Google doet vermoeden dat het om de Honours Class Attacking Complexity (PDF) zou kunnen gaan waarbij studenten inderdaad naast (niet in plaats van) een boek ook verwezen worden naar onderdelen van deze MOOC over Leading Strategic Innovation in Organizations die niet door de Universiteit Leiden zelf verzorgd wordt, maar door Vanderbilt University. Ook daarvan zou het mooi zijn om te horen/lezen hoe dat studenten bevallen is. Of hoe dat praktisch geregeld is.

Kortom, mooie reclame, maar het smaakt naar meer info.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] http://youtu.be/bpadgxb_AuI De Universiteit Leiden heeft afgelopen jaar 2 MOOCs aangeboden: Terrorism and Counterterrorism: Comparing Theory and Practice en The Law of the European Union: An Introduction.  […]

verstelle
8 jaren geleden

Dag Pierre, klopt helemaal. En leuk, dat zijn precies de twee onderwerpen waar we momenteel onderzoek naar doen en over willen rapporteren en publiceren. Als het zover is zullen we dat zeker via de Linkedin groep van de SIG Open Education en SURFspace bekend maken.

ockeloen
ockeloen
8 jaren geleden

Goedendag, welke opname software wordt er bij jullie gebruikt ?
We zitten hier met presentaion to go, maar daar zijn wij niet tevreden over.

mvg Menno Ockeloen