Bekijk gratis online onderwijs webinars via American TESOL

American TESOL (TESOL = “Teaching English to Speakers of Other Languages”) is een organisatie die in 2004 is opgericht om te voldoen aan de “wereldwijde vraag naar professioneel opgeleide docenten Engels”. En hoewel de organisatie zich specifiek richt op aanstaande docenten Engels, betekent dat niet, dat ze niet ook activiteiten uitvoeren die voor anderen heel interessant zijn (of kunnen zijn). Zo organiseren ze al een tijdje een wekelijkse serie webinars die ook allemaal opgenomen en online aangeboden worden via YouTube. Hierboven zie je er bijvoorbeeld eentje over het gebruik van video in de klas.
De webinars worden verzorgd met behulp van Adobe Connect, ik neem aan dat ze dus na afloop nog een schermfilm maken van het geheel voordat het naar YouTube kan.

Je kunt er meer vinden op het YouTube kanaal van Amarican TESOL of op hun website.
De opname hierboven is overigens nog niet eens zó vaak bekeken (22 keer op dit moment), andere zijn veel vaker bekeken, zoals deze over nonverbale communicatie (dik 2.000 keer).
Ik moet bekennen dat ik ook bij bovenstaande opname, op zich een voor mij interessant genoeg onderwerp, moeite had om hem helemaal af te kijken. Ik weet niet of het door de passiviteit van de werkvorm, de stem van de spreekster of iets anders is, maar gelukkig heeft ze de presentaties zelf ook gewoon online staan op Slideshare. Die van de presentatie hierboven heeft beduidend meer views dan de opname (ruim 3.000!).

Hoe dan ook, een mooie verzameling resources!