3D printen met hout

Tot een paar dagen geleden had ik nog nooit van Barnacules Nerdgasm gehoord. En nu weet ik niet 100% of ik verwijs naar zijn video’s vanwege de inhoud of vanwege zijn toch wel opvallende verschijning. Laten we even uit gaan van dat eerste: in het filmpje hierboven zie je zijn enthousiasme naar aanleiding van een eerste print die hij met hout gemaakt heeft met zijn ROBO 3D printer.

Ok, ok, een beetje over de top waarschijnlijk, maar wel genoeg om me nieuwsgierig te krijgen naar die 3D printer. Die blijkt in maar liefst drie andere video’s aan bod te komen.

Het uitpakken van de printer:

(heeft hij hier nu zijn pyjamabroek aan? hij staat in ieder geval op zijn blote voeten)
Zijn eerste print:

En een overzicht van de wijzigingen en aanpassingen die hij heeft uitgevoerd om de printer “perfect” te krijgen:

Die laatste video zit een beetje tussen “heel cool” en “vreselijk” in. Het is op zich heel cool dat hij zulke aanpassingen door heeft doorgevoerd en dat de printer daar (blijkbaar) zo veel beter door geworden is. En natuurlijk, de financiële omvang van die aanpassingen is (blijkbaar) tamelijk beperkt en ook mét de aanpassingen is de printer dan nog goedkoper dan veel andere 3D printers. Maar toch, het maakt zo wel maar weer eens duidelijk dat 3D printers nog steeds geen consumentenapparaten zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
7 jaren geleden

ICTO Blog » 3D printen met hout http://t.co/6AXfgC5rH2