Gooi die microfoon eens deze kant op!

Catchbox Het is dé frustratie van iedereen die wel eens een interactieve sessie bijgewoond heeft bij een conferentie waarvan een livestream of opnames gemaakt werden. Als ze die video een beetje serieus nemen, dan wordt je al deelnemer gevraagd om toch vooral even te wachten totdat de zaalmicrofoon bij jou is. Of erger nog, de spreker wordt gevraagd om jouw vraag of opmerking te herhalen zodat de mensen thuis die tenminste ook kunnen horen.

Catchbox wil dat probleem (voor een deel) verhelpen. Het is een microfoon, maar zoals je aan de afbeelding kunt zien, niet zomaar een microfoon. De unit zit ingepakt in een zachte kubus. En het idee is (jazeker) dat je die kubus naar de persoon toe gooit die een opmerking wil maken of een vraag wil stellen.

Kijk maar eens naar deze video:

Mocht je nou meteen denken “die wil ik!”, hij kost €395,- excl. BTW en verzendkosten en je moet, als je hem nu besteld, nog even wachten tot juni 2014.
Daarnaast zou ik hem ook eerst wel eens “in het echt” willen uitproberen. Hoe zwaar is de unit die er in zit bijvoorbeeld? Hoe goed is de functionaliteit die de microfoon uitschakelt op het moment dat er mee gegooid wordt? Vervalt de sessie niet meer in een spel van herhaaldelijk, maar tevergeefs door gooien van de Catchbox voordat hij bij de juiste persoon is?
De enige vraag is dan natuurlijk: zijn dat juiste redenen om hem wél aan te laten schaffen of redenen om even rustig te wachten? Eens kijken of we nog ergens een potje ‘klein innovatiegeld’ hebben…

(getipt door Freshgadgets)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Catchbox: Gooi die microfoon eens deze kant op! http://t.co/8iSRBtcZoZ via @ICTOblog #weblecturesnl

trackback
8 jaren geleden

Wauw! Een uitvinding voor interactieve sessies: Gooi die microfoon eens deze kant op! http://t.co/mbjUzPEudV via @ICTOblog