Hyves stopt er mee

 Gepubliceerd door om 21:16  Internet, Tools
okt 312013
 

hyves Ja, ik weet het. Heel formeel is het niet juist om te stellen dat Hyves er mee stopt. Ze “veranderen in een gamesnetwerk”. Maar dat is eigenlijk hetzelfde: de “Nederlandse Facebook” site houdt op te bestaan. Wat betekent dat? Volgens Hyves zelf:

Wat betekent dit nu eigenlijk precies, dat Hyves wel doorgaat met Hyves Games maar niet met het sociale netwerk?
Van 15 november tot 29 november kun je via www.hyves.nl/bedankt een aanvraag doen om al jouw foto’s, krabbels, www’s en blogs te downloaden van alle jaren dat jij actief was op Hyves. De verwachting is dat dit even kan duren voordat jij jouw download ontvangt, maar voor 31 december heb je deze zeker!

Vanaf 2 december heb je geen toegang meer tot je Hyves profiel en netwerkpagina’s. Er kunnen dus geen krabbels of status updates meer geplaatst worden of foto’s en blogs gedeeld worden.
Actieve Hyves gamers kunnen vanaf 2 december blijven inloggen met hun Hyves account. Zodoende blijft de spelstatus (je voortgang en credits) behouden

OK. Helder. Nou moet ik zeggen dat ik deze post voornamelijk uit “historisch” oogpunt schrijf. Zodat ik later nog terug kan vinden wanneer ze er exact mee stopten. Want hoewel ik er sinds 06-09-2006 een account heb, deed ik er al jaren niets actiefs meer mee. Tweets en blogposts worden automatisch doorgeplaatst naar Hyves, maar “iedereen” zit tegenwoordig op Twitter, Facebook of zelfs Google+. Jammer dus voor de mensen/bedrijven die er het nodige geld in gestoken hebben, maar voor het overige is het wat mij betreft een logisch gevolg van het niet mee kunnen groeien/ontwikkelen met de grote jongens.

okt 312013
 


Vandaag was onze jaarlijkse studiedag van de dienst (afdeling) waarvoor ik bij Fontys werk. Thema van de studiedag was klantgericht werken en onderdeel daarvan was een sessie die verzorgd werd door Jacqueline Fackeldey. Toen ik het programma van de studiedag een paar weken geleden zag, dacht ik “hé die ‘ken’ ik!”.

Nou ja, kennen. Dat is zo’n mooie discussie die ik wel vaker gehad heb. Ik had Jacqueline namelijk inderdaad nog niet eerder in levende lijve ontmoet. Ook Jacqueline is iemand die ik al een tijdje via Twitter volg (en zij mij). Ken je dan iemand? (ik weet o.a. hoe laat ze meestal op staat en dat ze koffie drinkt bij het ontbijt, dat weet ik van de meeste van mijn directe collega’s niet). Ik laat die inschatting even aan jou zelf over.
Hoe dan ook. Na die tweet vroeg Jacqueline of we konden bellen over de studiedag. Natuurlijk kon dat. We hebben toen een half uurtje zitten kletsen over onze afdeling, het werk dat wij deden (wat ik deed), gewoon om haar een beeld te geven van de club waar ze terecht zou komen vandaag.
Lees verder….