Horizon TV App

Horizon.tvVorige week vrijdag kon ik hem nog niet testen omdat het nog zó kort na mijn aanvraag was (de apparatuur werd razendsnel geleverd) dat mijn abonnement nog niet bijgewerkt was. Maar gisterenavond, toen we terug waren van een heerlijk weekje uitwaaien in Zoutelande, wilde ik natuurlijk wel eens zien of het nu wél werkte: de Horizon TV App.

En ja hoor. Hoewel ik (gelukkig) nog geen Horizon apparaat heb, maar wel de combinatie van UPC internet en UPC digitale TV, kan ik ‘gewoon’ gebruik maken van de Horizon App die te downloaden is voor de iPhone en iPad. En hoewel de UPC website de iPad 1 niet noemt, werkte hij ook daar (met een incidentele crash die nou eenmaal vaker voor komt als je een pittige applicatie op de iPad 1 draait) op. De iPad Mini staat eveneens niet in het lijstje, maar ook die werkt (uiteraard). Ook het gegeven dat zowel mijn iPad 2 als iPad 1 van een jailbreak voorzien zijn, was geen probleem na de installatie van xCon.

Heb je geen iPad, dan kun je ook gebruik maken van je PC en (ik neem aan Mac?) en in een browser gebruik maken van http://www.upc.nl/onlinetv.

Horizon.tv Horizon.tv

Nou had ik al ervaring met Slingplayer op de iPad, dus hoe verhoudt deze applicatie zich daarmee? Allereerst had ik voor de Slingplayer aparte hardware nodig. Die was niet gratis, maar kostte me toen eenmalig 99 euro voor de Slingplayer en 23,99 euro voor de applicatie. De Horizon TV applicatie is helemaal gratis en ik had/heb geen extra hardware nodig.
Daarnaast was de Slingplayer eigenlijk niet meer dan een afstandbediening voor de Mediabox zelf. Dat betekende dat als ik Nederland 1 wilde bekijken via de Slingplayer, de Mediabox ook op Nederland 1 moest staan. Dus als iemand op de TV naar de Mediabox zat te kijken, kon die ook alleen Nederland 1 kijken (en als hij/zij een andere zender opzette, dan had dat ook gevolgen voor wat ik via Slingplayer te zien kreeg). Dat probleem heb je bij de Horizon TV applicatie niet. Iedereen kan een andere zender kiezen.

De Horizon TV applicatie is niet helemaal onbeperkt. Ten eerste kun je hem alleen thuis gebruiken, dus als je op je UPC internet verbinding aangesloten zit. Met de Slingplayer kon je ook op afstand TV kijken. Daarnaast is het aantal gelijktijdige streams beperkt tot 3. Precies genoeg dus als je met een gezin van 4 personen allemaal wat anders zou willen kijken: eentje mag dan op de TV kijken, de andere drie via hun eigen device. Lijkt me ook niet echt gezellig, maar het zou kunnen. Mooi is ook dat je ook op de iPad de beschikking hebt over een pauzeknop. Ik weet niet precies waar het bufferen plaats vindt en hoe lang je kunt bufferen op deze manier.

Belangrijkste wens zou waarschijnlijk zijn een app voor Android. Én ik merkte zojuist dat ik de plugin op Internet Explorer 11 op Windows 8.1 met geen mogelijkheid aan de praat krijg. Het werkte gisteren op Windows 8.0 nog probleemloos, maar nu lijkt hij de plugin niet te willen starten, ook niet als ik de Horizon website toevoeg aan de vertrouwde websites en ActiveX filtering uitzet. Sowieso zou voor Windows 8.x een mooie “Metro”-app niet verkeerd zijn.

Hoe dan ook, een mooie feature. Ik heb al de hele ochtend de iPad Mini naast mijn laptop liggen met daarop achtereenvolgens Discovery Channel (ik heb James May een huis van LEGO zien bouwen) en daarna 538TV met de meest recente videoclips. Moet ik meteen nog maar eens gaan nadenken over mijn Spotify abonnement (nee, grapje natuurlijk, zitten de nodige verschillen tussen!).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Horizon TV App http://t.co/TTaWCOrZU7

richard bravenboer
richard bravenboer
8 jaren geleden

Volgens mij is de horizon app niet alleen thuis te gebruiken, maar bij iedereen die op een upc netwerk zit.