Nog niet gezien: Google and the World Brain

Tja, dit was er weer eens eentje in de categorie: “ga ik er nou wel of niet over schrijven?”. Want de review bij CNET over de film “Google and the World Brain” maakte duidelijk dat het zeker een film is om te gaan kijken. Maar…meer dan het gegeven dat een aantal reviewers hem blijkbaar al gezien hebben en een verwijzing naar het Sundance Film Festival kan ik niet vinden.

Is dit een bewuste poging om de film te hypen? Als dat het geval is, dan lukt het wel (maar dan zou het voor mij ook een reden zijn om de film voorlopig even dood te zwijgen). Nu is het wachten op het moment dat de film wél verspreid wordt / ook hier te zien is.

De beschrijvingen en ook de trailer hierboven wekken trouwens de indruk dat er een nogal negatief Google-beeld uit de film naar voren komt. Wat dat betreft is dit citaat van de maker opvallend:

“I also think you can watch this film and side with Google,” Lewis said during a question-and-answer period following a screening today.

Ik ben benieuwd of het inderdaad een zo afgewogen verhaal is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Nog niet gezien: Google and the World Brain http://t.co/0SIVLbLP