Opgeslagen wachtwoorden in de browser zichtbaar maken.

Tja, het is even de vraag of bovenstaand filmpje nu wel of niet onder de categorie “tip” of zelfs “waarschuwing” valt. Wat je er ziet is een ingewikkelde manier om in een browser (Google Chrome in dit geval) een opgeslagen wachtwoord te achterhalen.
Ingewikkeld, maar wel interessant. Eerst maar even over het ingewikkelde deel: in Google Chrome kun je inderdaad wachtwoorden laten opslaan. En die wachtwoorden worden dan als bolletjes/sterretjes getoond als je het formulier waar ze in horen de volgende keer opvraagt. Maar je hoeft geen gebruik te maken van de getoonde methode om die wachtwoorden te achterhalen. Als je naar het optie-menu gaat in de browser, dan naar “Instellingen” > “Geavanceerde instellingen weergeven…” en dan naar “Opgeslagen wachtwoorden beheren” dan kun je daar de url intypen van de pagina waarvoor de wachtwoorden zijn opgeslagen en dan kun je het wachtwoord ook gewoon zichtbaar maken. Hoef je dus niet in de broncode van de pagina te gaan zoeken.

Interessant, omdat ik niet wist dat als je in dat “onderwaterscherm” in Google Chrome een aanpassing doorvoert, die ook meteen in de live weergave van de pagina zichtbaar wordt. Kan soms handig zijn als je een ontwerp van een pagina aan het testen bent.
En dat was genoeg reden om er toch even via een bericht aandacht aan te besteden.

1.5 2 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Opgeslagen wachtwoorden in de browser zichtbaar maken. http://t.co/3IQ5yDar #media #internet #tip #tip #tools

Jan
Jan
9 jaren geleden

Toch wel een beetje spooky dat je zo makkelijk wachtwoorden tevoorschijn kan toveren…

trackback

[…] Ik kwam een filmpje tegen met daarin een interessante, maar uiteindelijk toch vooral ook onnodig complexe manier om opgeslagen wachtwoorden in een browser te achterhalen.  […]

trackback
9 jaren geleden

Leuke tip van Pierre: Opgeslagen wachtwoorden in de browser zichtbaar maken. http://t.co/C9FSuZmB via @ICTOblog

trackback

[…] Ik kwam een filmpje tegen met daarin een interessante, maar uiteindelijk toch vooral ook onnodig complexe manier om opgeslagen wachtwoorden in een browser te achterhalen.  […]