Bret Victor over leren programmeren en de Khan Academy


De video hierboven is al 7 maanden oud, maar als je hem niet kent, dan moet je hem zeker bekijken. Hij duurt bijna een uur (54 minuten en 20 seconden), maar hij is het zeker waard.
Het is een opname van een presentatie van Brent Victor waarin hij laat zien hoe hij vindt dat gebruikersinterfaces voor het “programmeren” er uit zouden moeten zien. Het is een mooi voorbeeld van dingen waarbij je bij het zien ervan denkt “ja, dat is toch eigenlijk veel logischer dan de manier waarop we het nu doen”.

Ik kwam niet rechtstreeks bij deze video. Het begon allemaal met een verwijzing op Hackeducation.com naar een uitgebreid betoog van Bret over de tekortkomingen van het nieuwe onderdeel van de Khan Academy waarin je zou moeten kunnen leren programmeren. Bret levert niet alleen kritiek, hij legt ook duidelijk uit hoe hij vindt dat je zou moeten leren te programmeren.
En, zoals hij zelf aan het begin aangeeft, hij heeft recht van spreken aangezien hij op de Khan Academy website aangehaald wordt als bron van inspiratie.
Zonder ook maar enige kennis te claimen over hoe je mensen moet leren hoe te programmeren, vond ik dit filmpje waarin John Resig en Sal Khan met elkaar praten over die omgeving toch wel een beetje verontrustend. De twee heren zijn zelf heel erg enthousiast over de omgeving, en geven vooral steeds aan waarom zij het zo’n handige omgeving vinden. Ik was echter vooral heel benieuwd hoeveel mensen (en dan dus echte beginners) nu op deze manier gaan leren programmeren. We zullen het ongetwijfeld zien en horen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Bret Victor over leren programmeren en de Khan Academy http://t.co/tXW6PJGe

trackback

[…] Het begon bij een artikel van Bret Victor over de zwakke punten van het nieuwe Khan Academy onderdeel waarbij je kunt leren programmeren en ik kwam uiteindelijk uit bij een inspirerende video waarin hij zijn ideeën toelicht.  […]

trackback
9 jaren geleden

Bret Victor over leren programmeren en de Khan Academy http://t.co/KPUej85J via @ICTOblog

trackback
9 jaren geleden

Bret Victor over leren programmeren en de Khan Academy – http://t.co/iy9q8z2O