Bewerk documenten met Google Drive op iOS en Android

Google heeft een grote update uitgebracht van de Google Drive app voor de iPad, iPhone, iPod Touch en Android. Het is er eentje waarvan in de communicatie wat onduidelijk is wat nu wel of niet al beschikbaar is. Daarom alleen even de features die ik op iOS heb kunnen testen. Je kunt nu foto’s en video’s uploaden vanaf je iOS apparaat naar je Google Drive. Je kunt documenten offline beschikbaar maken en bepalen wie allemaal toegang heeft tot die documenten. Je kunt mappen maken, documenten verwijderen en documenten verplaatsen naar andere mappen.

En je kunt nieuwe ‘documenten’ maken en bewerken. Dat zijn tot op dit moment echter alleen nog maar tekstdocumenten, dus geen spreadsheets of presentaties, die kun je alleen bekijken. Het bewerken van spreadsheets komt er (volgens het filmpje hierboven) binnenkort aan.
Het bewerken van documenten gaat echter nu ook al heel cool. Google heeft namelijk de live-samen-bewerken optie ook geïmplementeerd. Dat betekent dat je met meerdere personen (hoeven niet allemaal een mobiel apparaat te gebruiken) tegelijkertijd aan het document kunt werken.

Alle updates worden dan automatisch, direct, zichtbaar op alle schermen.
Toch zijn er ook hier weer een paar beperkingen. De iOS versie kan formules, tabellen, opmerkingen en voetnoten niet weergeven tijdens het live bewerken. Het programma kan ze wel weergeven, maar tijdens het bewerken van het document zie je ze als een blokje met alleen een woord er in dat beschrijft waar het voor dient.

Maar gezien de stappen die Google blijkbaar wil zetten met hun Drive applicatie verwacht ik dat ook deze onderdelen stap voor stap worden toegevoegd. De concurrenten kunnen hun borst nat maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pletman
9 jaren geleden

Bij de Android versie kun je wel een nieuw spreadsheet maken.
Een bestaand document kun je wel offline beschikbaar maken, maar dan kun je het niet bewerken.
Groot nadeel als je ergens zit zonder Internet. Je kan natuurlijk wel het geheel kopieren naar een lokaal document, bewerken en vervolgens weer uploaden, maar dat is toch onhandig.

trackback
9 jaren geleden

Start van een mooie combi: Bewerk documenten met Google Drive op iOS en Android http://t.co/DDJ4advV #onderwijs