sep 052012
 

WordPress heeft een handige plugin ter beschikking gesteld (denk ik). Maar ik wilde hem eerst zelf even testen om te zien of hij ook wel zo goed werkt.

Het is een plugin waarmee iedereen eenvoudig een liveblog optie kan toevoegen aan zijn WordPress blog zonder afhankelijk te zijn van externe diensten.

Je krijgt dan als auteur(s) een “new entry” vakje in de blogpost zelf en kunt daar (korte) berichten, updates en foto’s plaatsen. Lezers krijgen dan meteen een notificatie van de nieuwe bijdragen.

Helaas werkt het hier nog niet, als ik deze bugmelding goed begrijp ligt het aan het feit dat ik aangepaste URL’s gebruik (anders dus dan de ingebouwde URL-structuren). Dat kan ik niet even omzetten omdat dan alle links naar oude berichten stuk gaan. Het wachten is dus op een update van de plugin. Zie hier voor screenshots en een filmpje.

Het mooiste zou zijn om het ook goed op de iPad of iPhone te kunnen gebruiken, dat lijkt zo te kunnen, maar op dit moment lukt het uploaden van foto’s via Mobile Safari nog niet. Ook moet ik bekennen dat ik op een toetsenbord nog steeds een stuk sneller weet te typen.

[7:03 update] Zie hieronder. Ik bleek versie 1.0 te hebben gekregen en 1.1 loste het 404-probleem op. De live entries hieronder moet je van onder naar boven lezen (oud staat onderaan, nieuw bovenaan).

[6-9-2012] Nog een tip! Je moet de “more” tag gebruiken om er voor te zorgen dat lezers van de voorpagina er op gewezen worden dat er meer vast zit aan het bericht.

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “WordPress stelt Liveblog plugin beschikbaar”

Reacties (3) Trackbacks (2)
 1. Kunnen we ook reageren tijdens het livebloggen?

 2. Hallo Pierre,
  Ik heb deze plugin even geïnstalleerd op een testblog om uit te testen.
  Maar wat nu als je een typefout maakt? Ik zie geen mogelijkheid om reeds geplaatste tekst achteraf te editen, en dat vind ik toch wel riskant. Zie ik iets over het hoofd of kan dat inderdaad niet?

  • Hoi Willem,

   Je kunt een bijdrage verwijderen. Eigenlijk is het net als Twitter wat dat betreft. Ik vind dat eigenlijk niet zo riskant. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven dat het een live-blog is, met typo’s etc.
   Als mensen live mee zitten te kijken, dan zien ze die typefout ook meteen. Als jij dan ook nog eens aanpassingen door gaat voeren in regels die 5-10 minuten eerder geplaatst zijn, dan is het overzicht voor hen helemaal weg. Geen bug maar een feature dus.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.