Fietsen met Google Maps

Ik ben geen echte fan van het gebruik van Google Maps voor het plannen van fietstochten. De reden is heel simpel: het werkt gewoon niet goed genoeg, de route is niet gegarandeerd fietsbaar (zie ook dit bericht). Sinds kort heeft Google Maps ook in Nederland officieel ondersteuning voor het maken van routebeschrijvingen voor fietsers. En, nee, het is helaas niet zo dat ze al meteen Open Streetmap (of Cloudmade, dat op basis daarvan een dienst aanbiedt) naar de kroon kunnen steken als het gaat om het plannen van fietstochten.

Nog steeds bevatten de kaarten van Google in Nederland stukken weg die als fietsbaar worden aangemerkt, maar het niet zijn. Ook merkte ik dat bij het plannen van een route ik steevast aan de verkeerde kant van de weg geleidt werd (de linkerkant). Dat is niet altijd een probleem, maar er zijn heel wat kruispunten waar je dan toch wel op zoek moet naar de juiste manier om dan te komen waar je wilt zijn.
Wel is het zo dat ze zo slim zijn om aan ons, gebruikers van Google Maps, om hulp te vragen. Zo is er een stukje op de route van Deurne naar Eindhoven zoals Google die voorstelt dat niet verhard is (er liggen dikke stenen op een zandpad). Op zich te doen met een Mountainbike, maar zeker niet met een racefiets.
Ik heb aan Google dat probleem doorgegeven via de functie daarvoor op Google Maps. Ik deed dat op 30 augustus en kreeg toen netjes een bevestiging van het indienen en het bericht dat ze het gingen controleren. Vandaag kreeg ik bericht dat ik inderdaad gelijk had en dat ze de kaart gaan bijwerken. Ook daar zou ik bericht van krijgen. Heel netjes dus.

Ik zal het bericht aanvullen als ik de mail gehad hebt dat de wijziging is doorgevoerd. Wel vraag ik me af hoeveel mensen zulke wijzigingen willen doorgeven. Google is gewoon een commercieel bedrijf, dat is toch anders dan een fout doorgeven bij Open Streetmap. We zullen het zien, meer goede kaarten is natuurlijk alleen maar beter voor ons allemaal.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

#Fietsen met #Google Maps http://t.co/hkJBOEnH #media #fiets #geocoding #internet

Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Ook ik heb toevallig vorige week twee mutaties doorgegeven aan google en kreeg binnen een paar dagen een reactie. Na nog een paar dagen waren de mutaties ook doorgevoerd!
Verder heb ik met Google mapmaker zelf iets aan mijn straat veranderd. Google maps gaf aan dat de straat doodliep, maar ik weet dat er een fietspad is naar een andere straat. Ook die mutatie is keurig doorgevoerd.
Ik ben er dus bijzonder over te spreken…

trackback
11 jaren geleden

Fietsroutes berekenen met Google Maps gaat nog niet zo goed: http://t.co/A1PsPJ8Z