jun 282012
 

Google Chrome iPad Natuurlijk ben ik regelmatig kritisch over Google, maar dat betekent niet dat ze niet regelmatig ook met heel mooie producten komen. Zo gebruik ik Google Chrome dagelijks en nu kan dat ook op de iPad of iPhone.

Handig daarbij is dat ook de iOS versie ondersteuning heeft voor het onderling synchroniseren van favorieten, wachtwoorden, gebruikersnamen en zelfs openstaande tabs. Het is een kwestie van inloggen met je Google gebruikersnaam en wachtwoord.

Heerlijk dus als je op je iPad een pagina gevonden had en die even op je laptop wilt bekijken. Je start daar gewoon Chrome op en selecteert het tabblad met de betreffende pagina. Eenvoudig dus.
Wat ik alleen graag zou willen weten: hoe zet ik de synchronisatie stil als bijvoorbeeld mijn iPad gestolen wordt of als ik hem kwijt ben?
Google Chrome iPad Google Chrome iPad

Indrukwekkende Google Glass demo

 Gepubliceerd door om 00:44  Video
jun 282012
 

OK. Ik weet niet of ik ter plekke $1.500,- had neergeteld, maar de demo is meer dan indrukwekkend. Tijdens de Google Keynote tijdens Google I/O kwam Sergey Brin op het podium en hij sprak tijdens een Google Hangout On Air sessie met een aantal parachutisten die in een Zeppelin boven het gebouw vlogen waar de Keynote plaats vond. De parachutisten hadden een Google Glass bril op en via die brillen konden de aanwezigen live meekijken met hun sprong uit de Zappelin. Ze kwamen neer op het dak van het gebouw waar ze werden opgewacht door een aantal fietsers, die er uiteindelijk voor zorgden dat ze bij Sergey op het podium kwamen. Intussen kon iedereen live, via de brillen mee kijken. De video had een ongelofelijke kwaliteit en de hele demo verliep zonder technische problemen.

De mensen van Mashable waren er bij en zetten het geheel weer op video, met behulp van een smartphone (Samsung Galaxy S III). En ook de kwaliteit van die opname is eigenlijk gewoon indrukwekkend. Wauw!

p.s. wel grappig dat de parachutist reclame voor GoPro op zijn kleding heeft staan.