Display Recorder kloon nu ook in App store

Display RecorderEr kwamen de afgelopen week al een paar applicaties in het nieuws die je niet in de App-store zou verwachten. Zo verscheen Cydia opeens, terwijl je daar toch echt een jailbreak voor uit moet voeren en de Word 2012 App die voor $9,99 werd aangeboden was ook niet de tekstverwerker van Microsoft.

Display Recorder is wel echt. Dat wil zeggen, het is zover ik kan zien niet gemaakt door dezelfde mensen als dat Display Recorder maken die je in Cydia kunt vinden. Maar de werking is vergelijkbaar: je kunt op je iPad schermfilmpjes maken van handelingen die je daar uitvoert, terwijl je in de tussentijd daar bij verteld.

Hierboven zie je een voorbeeld van het resultaat in onbewerkte vorm. Ik gebruik de iPhone headset omdat je anders veel bijgeluiden krijgt, bijvoorbeeld van het tikken op de iPad of het vasthouden van de zijkant van de iPad.
De applicatie is een 1.0.0 versie en dat merk je hier en daar ook. Nee, niet omdat er een rode balk boven in beeld is die duidelijk maakt dat er een schermfilmpje gemaakt wordt. Zoals ik in het filmpje ook vertel, kan ik me voorstellen dat dat nu eenmaal een eis van Apple is.
Maar wel omdat het programma er hier en daar nog voor zorgt dat alles wat trager werkt, omdat het nog niet met alle programma’s werkt (iMovie opnemen lukte niet omdat die het audiokanaal claimt) of omdat de upload naar YouTube afbrak met een cryptische foutmelding zodat ik hem alsnog maar via Dropbox op YouTube moest zetten.

Het programma werkt in principe ook op de iPad 1, maar dan wordt alles nog wat trager. Het zal ook daar een beetje afhangen van de App die je wilt demonstreren. Ik probeerde het bij Google Earth en die is ook zonder opname al een stuk trager op de iPad 1, dus daar zul je waarschijnlijk nooit de meest perfecte opname van kunnen maken.

Hoe dan ook, voor €1,59 is het een 1.0.0 versie die in voldoende mate doet wat beloofd wordt: het maken van schermfilmpjes van je iPad. Of het een blijvertje is zal de komende dagen blijken. Zoals gezegd, ik zou me kunnen voorstellen dat Apple het met de rode balk toestaat. Van de andere kant heeft de App minimaal iOS 4 nodig en als het toen al kon met de beschikbare API is het vreemd dat niet iemand anders dat al eerder gedaan heeft.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Juist het uploaden naar Youtube ging bij mij tot drie keer toe fout gisterenavond.
Ik weet dan ook nog niet of het een blijvertje is. Werk nu prettiger met Reflection.

trackback

@Sjaboepaan Zie ook dit bericht over Display Recorder: http://t.co/cfYqufRl