Display Recorder nu ook met audio [jailbreak]

Als je een schermfilmpje wilt maken op je iPad, dan is op dit moment de handigste optie het jailbreaken van je iPad en het aanschaffen van DisplayRecorder via Cydia. Ik heb al een tijd een licentie op de applicatie (zie ook deze andere berichten), maar tot nu toe had de applicatie eigenlijk één nadeel (anders dan het feit dat niet iedereen aan het jailbreaken wil). Nee, het probleem was dat als je een toelichting wilde geven bij hetgeen je in je filmpje opnam, dat via een omweg moest doen. De applicatie nam namelijk geen audio op. Dat is nu gewijzigd. Je kunt nog steeds geen systeemaudio opnemen, dus de audio van de applicaties op de iPad zelf wordt niet opgenomen, maar je kunt wél je iPhone headset aansluiten op de iPad en dan via de microfoon toelichting inspreken tijdens het opnemen.

Helaas ging het bewerken van de video op mijn iPad 1 (nog een weekje wachten, dan heb ik eindelijk een iPad 2 ter beschikking). Avid Studio zou inmiddels probleemloos moeten werken op de iPad, maar niets is minder waar en met ReelDirector kon ik weliswaar een filmpje produceren, maar die was in te lage kwaliteit. Daarom hierboven even het ruwe resultaat, dus zonder nabewerking, direct vanaf de iPad naar YouTube.
Als je de video op YouTube bekijkt zie je dat er balken links en rechts van de video staan. Dat is een probleem dat ook DisplayRecorder niet kan oplossen, totdat wellicht de iPad 3 over een paar weken uit komt: de opnames zijn 1024×768, de native iPad resolutie. Meer kan DisplayRecorder er ook niet van maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Display Recorder nu ook met audio [jailbreak] http://t.co/WiBeXZrv #ipad #jailbreak

trackback
12 jaren geleden

Display Recorder nu ook met audio [jailbreak] http://t.co/XHu2yHl4

trackback

Display Recorder nu ook met audio [jailbreak] http://t.co/XSnjb96m #iTouch #Onderwijs #Screencast #Video #ipad

Willem Karssenberg
12 jaren geleden

Tja, dan moet ik toch maar weer aan een jailbreak geloof ik. Sinds m’n update naar nieuwste IOS op m’n iPad 1 doe ik zonder en mis het nauwelijks, afgezien van… Display Recorder. Met audio erbij is dat toch weer een niet te missen tool!
Wat betreft Avid Studio, da’s nog steeds waardeloos op de iPad 1. Snap niet dat ze durven te zeggen dat het nu wel werkt.

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 10:48 […]