Microsoft komt met de anti-iPad

Het lijkt er op alsof Microsoft goed naar de iPad gekeken heeft en zich afgevraagd heeft wat Apple allemaal zeker niet zou aanbieden. De gisterenavond aangekondigde Microsoft Surface (geen idee waarom ze die naam nou moesten recyclen) heeft veel dingen die Apple zeker nooit zou/zal doen. Zo wordt hij geleverd met een (los te koppelen) toetsenbord, heeft het apparaat een kickstand om hem rechtop te zetten en kun je een stylus gebruiken.
Ook de twee hardware versies, eentje op basis van een ARM chipset en eentje op basis van de Intel’s Ivy Bridge chipset, is iets wat ik bij Apple niet snel verwacht. Want dat betekent dat klanten details over de verschillen tussen beide hardwareplatformen moeten kennen als ze een keuze maken. Veel te ingewikkeld zou Apple zeggen.

Kortom, er is meer dan genoeg reden voor Apple fans om het aangekondigde apparaat al bij voorbaat links te laten liggen. Of dat daadwerkelijk terecht gaat blijken te zijn zullen we moeten afwachten. Want het apparaat is er simpelweg nog niet. Het is ook nog niet bekend wat het moet gaan kosten.

http://youtu.be/dpzu3HM2CIo

Er was een kritiekpunt dat ik op een paar blogs voorbij zag komen waar ik zelf niet zo vreselijk gevoelig voor ben. Het gaat om het feit dat Microsoft met deze Surface zelf hardware gaat leveren in plaats van alleen maar software in licentie geven aan hardware makers. Tja, daar zal wellicht niet iedereen blij mee zijn, maar je kunt dit ook zien als een referentiemodel dat toevallig ook te koop zal zijn. En dan moeten Lenovo, HP en anderen er maar gewoon voor zorgen dat ze iets vergelijkbaars maken dat nog beter is.

[update 13:00] De keynote is nu ook in zijn geheel te bekijken via YouTube:

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
11 jaren geleden

Ik zie het niet zozeer als een concurrent voor de Ipad. De Ipad is eleganter, dunner en lichter en heeft meer apps. Ik denk ook niet dat de huidige Ipad gebruikers nou zo zitten te springen om een toetsenbord. Al zou ik me niet verbazen als Apple met een vergelijkbaar iKeyboard uitkomt.

Ik zie het meer als een concurrent voor de Asus Transformer (die heeft helaas nog geen echte MS Office app) en de Ultrabooks met touchscreen (al dan niet met afneembaar scherm, zoals de Asus Transformer Book http://www.anandtech.com/show/5897/new-asus-transformer-book-ultrabook-meets-tablet)

Ik zelf zie wel toekomst in een hybride oplossing (afneembaar toetsenbord en afneembaar touchscreen). Alleen is gepresenteerde Surface te clunky (te dik en lomp) en wat heeft hij een lelijke kickstand!
Begin volgend jaar zal duidelijk worden wat we daadwerkelijk moeten gaan aanschaffen.

Voor nu wordt het de Asus Transformer Infinity, want je kan wel eeuwig blijven wachten….

Patrice Plet
11 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Je hebt helemaal gelijk. Ik was visueel op een dwaalspoor gezet. OK dus, minder clunky dan gedacht, maar die kickstand…. Ben benieuwd naar de prijzen en definitieve spcs.

Raoul Teeuwen
11 jaren geleden

“Zo wordt hij geleverd met een (los te koppelen) toetsenbord” > ik begreep dat het een optie wordt, die covers met dunne of dikkere (en klikbaarder) toetsenborden… Dus in die zin gelijk aan wat je ook aan uitbreidingen voor andere tablets kunt kopen.

iPad 3 Kopen
iPad 3 Kopen
11 jaren geleden

Het lijkt me een leuke poging van Microsoft maar denk dat ik toch aanraad de iPad 3 Kopen!