jun 192012
 

Display RecorderEr kwamen de afgelopen week al een paar applicaties in het nieuws die je niet in de App-store zou verwachten. Zo verscheen Cydia opeens, terwijl je daar toch echt een jailbreak voor uit moet voeren en de Word 2012 App die voor $9,99 werd aangeboden was ook niet de tekstverwerker van Microsoft.

Display Recorder is wel echt. Dat wil zeggen, het is zover ik kan zien niet gemaakt door dezelfde mensen als dat Display Recorder maken die je in Cydia kunt vinden. Maar de werking is vergelijkbaar: je kunt op je iPad schermfilmpjes maken van handelingen die je daar uitvoert, terwijl je in de tussentijd daar bij verteld.
Lees verder….

Microsoft komt met de anti-iPad

 Gepubliceerd door om 08:03  Hardware, iOS, Windows
jun 192012
 

Het lijkt er op alsof Microsoft goed naar de iPad gekeken heeft en zich afgevraagd heeft wat Apple allemaal zeker niet zou aanbieden. De gisterenavond aangekondigde Microsoft Surface (geen idee waarom ze die naam nou moesten recyclen) heeft veel dingen die Apple zeker nooit zou/zal doen. Zo wordt hij geleverd met een (los te koppelen) toetsenbord, heeft het apparaat een kickstand om hem rechtop te zetten en kun je een stylus gebruiken.
Ook de twee hardware versies, eentje op basis van een ARM chipset en eentje op basis van de Intel’s Ivy Bridge chipset, is iets wat ik bij Apple niet snel verwacht. Want dat betekent dat klanten details over de verschillen tussen beide hardwareplatformen moeten kennen als ze een keuze maken. Veel te ingewikkeld zou Apple zeggen.
Lees verder….