Camtasia Studio 8 voor Windows

Camtasia Studio 8 Techsmith heeft vandaag versie 8 van Camtasia Studio voor Windows beschikbaar gesteld. En ze zijn er in geslaagd om weer een paar grote stappen te zetten. Belangrijke nieuwe feature in deze versie is dat je niet meer vast zit aan slechts 2 sporen, je kunt er nu zo veel toevoegen als dat nodig is. Dat betekent dus ook dat je meerdere videoclips of audioclips tegelijkertijd in beeld kunt brengen. Ook kun je alles animeren, laten ronddraaien, binnen laten komen vliegen en weer weg laten vliegen. Zoals je in mijn test hieronder kunt zien, kun je dat heel eenvoudig overdrijven.

Minder zichtbaar/merkbaar voor nieuwe gebruikers is wellicht de verbeterde codec waarmee de opnames gemaakt worden. En hoewel ik het niet gemeten heb of in percentages uit kan drukken, voelt deze nieuwe versie in ieder geval stukken sneller. En het opnemen van flitsende YouTube filmpjes is geen enkel probleem.

Het filmpje hierboven staat op YouTube. Het is gemaakt op basis van de MP4 uitvoer vanuit Camtasia. Ik heb ook een versie gemaakt met de nieuwe Smart Player. Die kun je hier vinden. Mooi daarbij is dat je in de Smart Player gebruik kunt maken van Hotspots. Dat kon eerst ook al, maar dan moest je Flash gebruiken. En nu hoeft dat niet meer. In het voorbeeld dat ik gemaakt heb zie je op ongeveer 1:00 minuut twee van zulke hotspots. Met de eerste kun je terug springen naar het begin van de video, de andere zit achter de knop met de URL naar de video die ik in het filmpje aan het bekijken ben. Beide hotspots werken dus ook op de iPad.

In het officiële filmpje van Techsmith zie je de acht belangrijkste nieuwe features:

Ik wil dit filmpje overigens ook wel in de categorie “een beetje teveel van het goede” zetten, maar als je bedenkt dat ze het filmpje ook met versie 8 gemaakt hebben, dan zul je begrijpen dat het inmiddels een hele compleet pakket geworden is.

Conclusie
Ik heb nog niet heel lang met de nieuwe versie kunnen spelen. Maar ik ben absoluut verkocht. Ik gebruikte de huidige versie 7 al regelmatig voor het maken van schermfilmpjes en deze versie 8 is gewoon weer net wat sneller, uitgebreider en handiger geworden. Een upgrade dus absoluut waard wat mij betreft.

Disclosure Ik heb in het verleden enkele keren goodies etc. van Techsmith ontvangen naar aanleiding van online acties van het bedrijf. Desondanks schrijf ik deze blogpost als gewone gebruiker van Camtasia 7 op basis van mijn ervaringen met de gratis 30-dagen versie van Camtasia 8.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Camtasia Studio 8 voor Windows is de update zeker waard. http://t.co/5EANkB9O @techsmith

trackback

Pierre Gorissen over Camtasia Studio 8 voor Windows
http://t.co/C5PLTrXp #xpacademy #xpshared