jun 202012
 

Ik weet dat de titel van deze blogpost een beetje negatief klinkt, maar ik vrees dat ik het eigenlijk niet anders kan stellen. Ik heb inmiddels al meer apps gekocht voor het maken van foto’s, panorama’s en 3D foto’s met de iPhone dan dat ik me wil herinneren. En geen van allen heb ik langer gebruikt dan 1 of 2 dagen na aanschaf. En dat zal met Stilla ook niet anders zijn vrees ik.

Het idee is grappig: je maakt 2 tot 4 foto’s en de app zet die dan in een soort 3D vorm aan elkaar vast. Blijkbaar gebeurt dat voor een groot deel op basis van verschillen in licht tussen beide foto’s, aangevuld met de informatie die de gyroscoop van je iPhone levert.
Het filmpje van de makers laat een paar mooie voorbeelden zien. Ik heb het zelf even getest in de tuin vanochtend. Het resultaat werkt het beste als je heel rustig met de pijltjestoetsen of de spatiebalk door de drie foto’s bladert.

(getipt door AppAdvice)

Camtasia Studio 8 voor Windows

 Gepubliceerd door om 00:05  Screencast, Tip, Tools
jun 202012
 

Camtasia Studio 8 Techsmith heeft vandaag versie 8 van Camtasia Studio voor Windows beschikbaar gesteld. En ze zijn er in geslaagd om weer een paar grote stappen te zetten. Belangrijke nieuwe feature in deze versie is dat je niet meer vast zit aan slechts 2 sporen, je kunt er nu zo veel toevoegen als dat nodig is. Dat betekent dus ook dat je meerdere videoclips of audioclips tegelijkertijd in beeld kunt brengen. Ook kun je alles animeren, laten ronddraaien, binnen laten komen vliegen en weer weg laten vliegen. Zoals je in mijn test hieronder kunt zien, kun je dat heel eenvoudig overdrijven.

Minder zichtbaar/merkbaar voor nieuwe gebruikers is wellicht de verbeterde codec waarmee de opnames gemaakt worden. En hoewel ik het niet gemeten heb of in percentages uit kan drukken, voelt deze nieuwe versie in ieder geval stukken sneller. En het opnemen van flitsende YouTube filmpjes is geen enkel probleem.
Lees verder….