Maak je harde schijf veilig leeg met de Drive eRazer Ultra

Ik had hier eigenlijk een serieus bericht van willen maken waarbij ik dan zou uitleggen dat het belangrijk was om de harde schijven die je gebruikt goed leeg te maken voordat je je computer/laptop of alleen die harde schijf verder verkoopt of retour geeft (in geval van een laptop van je werkgever).

En daarbij had ik dan een afbeelding willen plaatsen van de “Drive eRazer Ultra“, een apparaatje dat als enige doel heeft om dat leeg maken voor jou te doen op een manier die zeker weten goed is. Je betaalt dan $249,- +$56,60 verzendkosten, dus erg goedkoop is het niet, maar als je het op zeker wilt spelen (bijvoorbeeld als bedrijf dat werkt met vertrouwelijke data), dan kan dat dus.

Maar dat kwam er allemaal niet van omdat de eerste reageerder bij Gizmodo (waar ik het bericht tegen kwam), bovenstaande animated gif plaatste. En zeg nu zelf: hoe vaak ben je de lijn van dit verhaal al kwijt geraakt omdat je ogen steeds weer getrokken werden naar nóg een nieuwe ton die door die shredder verslonden werd? 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Maak je harde schijf veilig leeg met de Drive eRazer Ultra http://t.co/2aynyhzu

Erik
Erik
9 jaren geleden

Haha, mooi gezicht inderdaad! Daar moet je niet invallen!

Vind het echter wel weer een risico dat je de harde schijf (vol met data die zo gevoelig is dat je er wel $249 voor over hebt deze volledig te wissen) moet opsturen per post!

Erik
Erik
9 jaren geleden

Oh wacht… snap het nu pas… je koopt het apparaat waarmee je een harddisk wist, niet een ‘service’ waarbij ze dat voor je doen. Excuus (tis nog vroeg)…

Tom
Tom
9 jaren geleden

Je kunt ook dban.org downloaden. Gratis en vrij.