feb 072012
 

OK. Dit is een schitterend filmpje dat alle aandacht mag krijgen die het verdient. Bij de Super Bowl afgelopen week was er namelijk een reclame van Honda te zien met Matthew Broderick. Een van de klassiekers uit de jaren 80 is toch wel de film Ferris Bueller’s Day Off waar hij de hoofdrol in speelt (als je hem nog nooit gezien hebt, dan heb je wat gemist!). De Honda reclame is op die film gebaseerd en speelt die als het ware in het kort en aangepast (hij rijdt nu in een rode Honda en geen rode Ferrari GT California uit 1961) na.
De mensen van AkooTV hebben nu die reclame uit 2012 gepakt en daar zo veel mogelijk scènes uit de oorspronkelijke film uit 1986 naast gezet. Het resultaat zie je hierboven. Schitterend!

(getipt door Mashable)

Workshop Auteursrecht – 7-2-2012

 Gepubliceerd door om 21:47  Presentatie
feb 072012
 


Vandaag heb ik bij Fontys Hogeschool HRM en Psychology een workshop over auteursrecht verzorgd. Ik verzorg deze workshop de komende tijd in ieder geval nog twee keer voor andere groepen van de hogeschool, vandaag was de eerste keer. Het was dus ook even kijken hoe e.e.a. in de beschikbare tijd (1,5 uur) zou passen. Zoals zo vaak had ik, ook omdat we tussendoor voldoende te discussiëren hadden meer dan genoeg om de tijd mee te vullen.

Ik heb de stemkastjes gebruikt om bij de start zichtbaar te maken wie er was en waarom voor hen enige kennis over auteursrecht relevant was, om in een tweede deel te inventariseren was ze al wisten (de vragen daar zorgden al voor veel discussie) en op het einde om te evalueren.