Workshop Auteursrecht – 7-2-2012


Vandaag heb ik bij Fontys Hogeschool HRM en Psychology een workshop over auteursrecht verzorgd. Ik verzorg deze workshop de komende tijd in ieder geval nog twee keer voor andere groepen van de hogeschool, vandaag was de eerste keer. Het was dus ook even kijken hoe e.e.a. in de beschikbare tijd (1,5 uur) zou passen. Zoals zo vaak had ik, ook omdat we tussendoor voldoende te discussiëren hadden meer dan genoeg om de tijd mee te vullen.

Ik heb de stemkastjes gebruikt om bij de start zichtbaar te maken wie er was en waarom voor hen enige kennis over auteursrecht relevant was, om in een tweede deel te inventariseren was ze al wisten (de vragen daar zorgden al voor veel discussie) en op het einde om te evalueren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
12 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

dank voor het delen “: @friszb @rsnijders zie: http://t.co/ndkThTmz”. #Auteursrechten workshop

Raymond Snijders
10 jaren geleden

Duidelijke presentatie, Pierre! Ik pak zelf bij mijn (kortere) presentaties over licenties ook expliciet de betaalde licenties mee waar onderwijsinstellingen, meestal via hun bibliotheken, over beschikken. Academia of de trainingsvideo’s van TFC/VideoArts voor video en natuurlijk databanken met full text artikelen waarvan de meerderheid van de licentieovereenkomsten voorziet in gebruik in een ELO.

Het idee dat content die men op internet, of nog erger via de computer in het algemeen, vindt vrijelijk mag (her)gebruiken in hun onderwijs is echter zeer diepgeworteld. Het kon nog wel eens vaker dan 3x worden dat je deze presentatie mag houden 🙂

trackback
10 jaren geleden

RT @friszb: dank voor het delen “: @friszb @rsnijders zie: http://t.co/ndkThTmz”. #Auteursrechten workshop

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 10:42 […]

Willem Karssenberg
10 jaren geleden

Heb onlangs een presentatie van Arnoud Engelfriet mogen bijwonenm maar volgens mij ga jij hem nu naar de troon steken! 🙂
Heel zinvol om zoiets te doen!
Moet je eerlijk bekennen dat ik op sommige vragen niet het juiste antwoord zou weten…

trackback
10 jaren geleden

RT : Gebruik je wel eens wat van een ander? Bekijk dan de Workshop Auteursrecht » ICT & Onderwijs BLOG http://t.co/rgyudoNl Zeer waardevol!

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:40 […]

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#41f425; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 1:49 […]

trackback

Ben de slideshare van Workshop auteursrecht van aan het bekijken http://t.co/gRdXsF7a