Afspraken met studenten (laten) inplannen via Google Calendar

Wesley Fryer heeft bovenstaand filmpje gemaakt waarin hij uitlegt hoe je met Google Calender heel gemakkelijk studenten de mogelijkheid kunt bieden om zich in te schrijven voor (bijvoorbeeld) een spreekuur. Enige (en belangrijke) voorwaarde is wel dat de studenten ook allemaal over een Google account beschikken. Dus het werkt waarschijnlijk het beste in een Google Apps for Education setting.

Het werkt heel eenvoudig: de docent geeft in zijn/haar Google agenda een of meerdere “Appointment Slots” aan. Dat kan bijvoorbeeld zijn op dinsdag van 13:00 – 17:00 uur waarbij je dan aangeeft dat die tijd in blokken van 30 minuten (of een uur of welke tijd die jij maar wilt) moet worden opgedeeld. Je geeft de afspraken een titel en omschrijving zodat studenten ze gemakkelijk terug kunnen vinden en stuurt hen dan de (heel lange) URL die Google genereert voor je. Je kunt die URL ook opnemen in een leeromgeving etc. in ieder geval ergens waar de studenten er op kunnen klikken en hem niet hoeven over te typen.
Als studenten naar de link gaan krijgen ze het relevante deel van de Google Agenda van de docent te zien, met de slots die nog vrij zijn. Studenten kunnen dan een “slot” kiezen door er op te klikken. De slot wordt dan gereserveerd, de docent krijgt een mail, de student krijgt de slot in zijn/haar eigen agenda. Gemakkelijker kan het niet.

(getipt door Stephen Downes)

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Afspraken met studenten (laten) inplannen via Google Calendar http://t.co/bUA4cqjP (via @ICTOblog)

trackback

Selectie: Afspraken met studenten (laten) inplannen via #Google Calendar http://t.co/uTii1UEQ #internet #tip

trackback
10 jaren geleden

Afspraken met studenten (laten) inplannen via #Google Calendar http://t.co/ZJIk05Mg

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 8:39 […]

trackback
10 jaren geleden

Afspraken met studenten (laten) inplannen via Google Calendar http://t.co/BT9xgmWv (via @ICTOblog)

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 11:02 […]

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:29 […]