Stand van zaken rond HTML5 en Flash video

HTML5 video versus Flash video
HTML5 video versus Flash video
Er was een tijd dat uitzoeken “wat werkt er met video via internet?” gewoon betekende dat er gekeken werd wat er wel en niet mogelijk was. Sinds de iPhone en zeker sinds de komst van de iPad is het veranderd in een “Apple versus Flash” discussie. En daar heb je als aanbieder van video (en dat zijn ook docenten, bloggers, onderwijsmateriaal ontwikkelaars) helemaal niets aan. Je wilt namelijk gewoon dat “iedereen” je video’s kan bekijken.

Dat Longtalevideo dit onderzoek laat uitvoeren is op zich geruststellend. Zij maken de bekende JW player die zowel ondersteuning heeft voor Flash-video als HTML5-video. Voor hen zijn de verhoudingen interessant, maar ze hoeven ze ook niet te overdrijven.

De samenvatting op dit moment: 33% van de browsers kan niets met HTML5-video, 8% kan niets met Flash-video. MP4 en WebM hebben beiden 50% ondersteuning, en voor veel van de andere features is het een zooitje.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Stand van zaken rond HTML5 en Flash video http://t.co/1AyWoXY1

trackback
10 jaren geleden

Stand van zaken rond HTML5 en Flash video – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/MEhCfwnZ

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 1:41 […]