Scannen naar PDF met Adobe Acrobat X

Acrobat X Scannen naar PDF
Dit is even een post voornamelijk voor mezelf omdat ik weet dat ik dit over een maand of zo weer vergeten ben. Hoewel ik het meeste scanwerk thuis met de Fujitsu ScanSnap S1500 doe, heb ik ook wel eens boekjes (handleidingen en zo) die ik liever niet uit elkaar haal of die door hun bladspiegel beter als boekje ingescand kunnen worden dan als losse vellen (door de manier waarop de pagina’s op de losse vellen papier gedrukt zijn). Ik heb nog steeds een al tamelijk oude HP PSC 2175 all-in-one staan, die het dankzij de Sitecom LN-308 waar hij op aangesloten is nog prima doet voor de incidentele print én dus voor dit soort scans.

Maar Adobe Acrobat X weigerde om scans te maken naar PDF. Elke keer als ik de Scan naar PDF optie gebruikte dan liep het programma vast. Een tip op het Adobe forum zorgde er voor dat het in mijn geval nu wél werkt. Ik kies voor “Aangepaste scan”, dan de scannerdriver zoals hij weergegeven wordt door de Sitecom en de knop “Opties” er naast. Bij de Scanneropties kies ik “Native-modus” en “Eigen interface van scanner weergeven”. Dan klik ik op OK om terug te keren naar het scannerscherm. Ik zet “Gescande PDF optimaliseren” en “Doorzoekbaar maken (OCR maken)” uit. Ik zet wél het vragen voor het scannen van meerdere pagina’s op aan.
Als ik dan op “Scannen” klikt verschijnt de standaard interface die de Sitecom laat zien voor het scannen. Ik maak geen voorbeeld, maar scan rechtstreeks. Na elke pagina vraagt Adobe of ik verder wil. Dat geeft mij de tijd om de volgende pagina’s klaar te leggen en dan te scannen.

Pas als alle pagina’s binnen zijn, roteer ik ze allemaal tegelijkertijd en voer ik OCR (tekst achter afbeelding) uit zodat de PDF te doorzoeken is en ik tekst indien nodig kan knippen en plakken uit het PDF-document.
Waarschijnlijk werkt dit niet bij alle oude scanners, maar voor mij was het dé tip en die moest ik even vastleggen om niet te vergeten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Scannen naar PDF met Adobe Acrobat X http://t.co/nLlGMotT

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 11:46 […]