nov 082011
 

Ik ben de afgelopen tijd bij een aantal conferenties geweest. En een van de problemen daarbij is dat je nooit alle (goede) sessies kunt gaan bekijken. En daarom ben ik ook blij dat in toenemende mate sessies van conferenties worden opgenomen en online beschikbaar gesteld worden. Dan kun je er een aantal daarvan achteraf nog eens op je gemak bekijken. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor deelnemers, maar ook voor de mensen die er niet bij konden zijn.

Ik wil je naar drie sites van conferenties waar ik zelf geweest ben verwijzen:

Daarbij is het zo dat ALT er het langst van de drie over gedaan heeft om bronnen online te krijgen, EDUCAUSE heeft de meest uitgebreide bronnen (ook veel presentatiebestanden e.d.) terwijl SURF en Kennisnet heel snel de video’s online hebben weten te krijgen. De presentaties van de sessies zijn hier te vinden.
p.s. en als je je nou af vraagt waarom ik hier de afgelopen dagen niet vaker geschreven heb over Dé Onderwijsdagen, die blogs staan allemaal hier op het Dé Onderwijsdagen weblog!
[update 21:20] Link naar presentaties toegevoegd.

Nook Tablet versus Kindle Fire

 Gepubliceerd door om 06:39  eBooks
nov 082011
 

Wauw, Barnes & Nole heeft niet stil gezeten. Amazon kondigde eind september de Kindle Fire aan en nog voordat die daadwerkelijk op de markt is, introduceert B&N hun tweede versie van een eReader gebaseerd op een 7-inch tablet.

Het apparaat is, zo begrijp ik uit de video en het bericht bij GottaBeMobile, op hardware gebied in ieder geval snel, de technische specs zijn in op veel gebieden net een stapje verder dan de Kindle Fire.

Maar, zoals ik schreef dat de Kindle Fire geen concurrent van de iPad was, de strijd tussen B&N en Amazon zal niet om de hardware (alleen gaan). Op het gebied van integratie hebben beide partijen zo hun sterk punt. Amazon heeft ook al een videoverhuurdienst gekoppeld aan de Fire, B&N kan stellen dat je bij hen beter uit kunt als je juist niet zo’n heel hechte integratie wilt.

Ik hoop dat beide bedrijven elkaar nog een tijd in balans houden. Is veel beter voor de snelheid van innovatie dan wanneer dit stukje van de markt al definitief bij één speler ligt.