Nook Tablet versus Kindle Fire

Wauw, Barnes & Nole heeft niet stil gezeten. Amazon kondigde eind september de Kindle Fire aan en nog voordat die daadwerkelijk op de markt is, introduceert B&N hun tweede versie van een eReader gebaseerd op een 7-inch tablet.

Het apparaat is, zo begrijp ik uit de video en het bericht bij GottaBeMobile, op hardware gebied in ieder geval snel, de technische specs zijn in op veel gebieden net een stapje verder dan de Kindle Fire.

Maar, zoals ik schreef dat de Kindle Fire geen concurrent van de iPad was, de strijd tussen B&N en Amazon zal niet om de hardware (alleen gaan). Op het gebied van integratie hebben beide partijen zo hun sterk punt. Amazon heeft ook al een videoverhuurdienst gekoppeld aan de Fire, B&N kan stellen dat je bij hen beter uit kunt als je juist niet zo’n heel hechte integratie wilt.

Ik hoop dat beide bedrijven elkaar nog een tijd in balans houden. Is veel beter voor de snelheid van innovatie dan wanneer dit stukje van de markt al definitief bij één speler ligt.