Een 360-graden panorama bal: gooi hem en maak een foto


In de categorie “ontzettend mooi ook al zal het waarschijnlijk niet altijd zo heel praktisch zijn”, vandaag een “bal” die 360-graden panorama’s maakt als je hem in de lucht gooit. Het is de bedoeling om de bal loodrecht omhoog te gooien. Op het hoogste punt maakt de bal dan een 360-graden panorama foto. Het is daarna wel de bedoeling om de bal weer op te vangen. En daar zit hem een beetje het probleem. Dat lukt bij de eerste voorbeelden die getoond worden, in Berlijn als je op het Pariser Platz staat, maar verder in het filmpje komen een aantal voorbeelden aan bod waarbij iemand aan het bergbeklimmen is en dan ook zulke foto’s maakt. Dat gaat een paar keer goed, maar dan vrees ik toch dat je de bal ergens onder aan de berg moet gaan zoeken.

Maakt ook niet uit, praktisch of niet, het is een fantastisch afstudeerproject. Op de site van Jonas Pfeil kun je nog meer van zulke projecten vinden, zoals een bruggenbouw applicaties/spel waarbij je de bruggen niet op je computer tekent, maar op een whiteboard, of een snijmachine voor piepschuim of een systeem waarbij je muziek-bronnen en speakers die aan het netwerk aangesloten zijn eenvoudig via een touchscreen met elkaar kunt verbinden/los koppelen etc.

(Gevonden via PCW)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] Een 360-graden panorama bal: gooi hem en maak een foto » ICT & Onderwijs BLOG […]