Getest: Leer Engels met Kruiswoordpuzzels

Jourist Kruiswoordpuzzel De mensen van Jourist Verlag waren zo vriendelijk om me een promocode te sturen zodat ik hun Jourist Kruiswoordpuzzel (€3,99) kon uittesten.

Het is een applicatie (de naam zegt het al) om Engels mee te leren door middel van het oplossen van kruiswoordpuzzels. Je hebt daarbij de keuze uit kruiswoordpuzzels van drie formaten: 9×12, 10×15 of 12×19.
Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel
De applicatie heeft een enorm aantal kruiswoordpuzzels waar je uit kunt kiezen. Maar die lijst maakt het ook wel een beetje een enorme berg waar je tegenaan kijkt. Alsof je een heel dik puzzelboek hebt en net bezig bent met de eerste puzzel.
In tegenstelling tot de Jourist Bouwer applicatie gaat het hier maar om één taal en je hebt geen woordenlijst ter beschikking om vooraf te leren. Wel kun je hints opvragen als je een woord niet kent.
De kruiswoordpuzzels werken één kant op, van het Nederlands naar het Engels, dus je kunt geen kruiswoordpuzzel maken waarbij je de Engelse woorden ziet en dan het Nederlands invult.

Ondanks deze kanttekeningen doorstond de applicatie de test door de doelgroep. Mijn oudste dochter zag het als een uitdaging om de woorden te vertalen en de kruiswoordpuzzels op te lossen. Omdat zij de iPad niet altijd ter beschikking heeft kan ik niet aangeven hoe lang ze dit leuk zou blijven vinden. Ik schat in dat het als een van de verschillende opties een plek zou houden op haar eigen iPad of iPhone, als ze die zou hebben.