Google I/O 2011: Keynote Dag 1

 Gepubliceerd door om 08:26  Android
mei 112011
 

De keynote van de eerste dag van de Google I/O conferentie 2011 is in zijn geheel hierboven te bekijken.
Er worden weer genoeg successen (100 miljoen geactiveerde Android apparaten) vermeld en nieuwe features (Honeycomb 3.1,films huren in de VS via Android Market, Google Music dienst in de VS, Google Open Accessory) getoond. Maar het blijft zoals zo vaak nog maar even afwachten wanneer wij er hier iets mee kunnen. Films huren en de muziekdienst lanceren alleen in de VS. En goede tablets met Honeycomb zijn ofwel prijzig (zoals de Motorola Xoom) ofwel nauwelijks te pakken te krijgen (zoals de ASUS Eee Pad Transformer) ofwel nog net niet op de markt (zoals de getoonde Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet). En als er dan ook nog leveranciers zijn die trots een nieuw Android tablet introduceren met Android 2.2 er op, dan wordt ik een beetje cynisch.

Beangstigend vond ik ook dat ik de keynote meer vind lijken op een keynote van Microsoft dan op eentje van Apple. Vooral Mike Claren vind ik uitzien en over komen als een soort Steve Balmer.
Maar misschien zit de frustratie ook wel een beetje op een andere plek. Ik ben volgende week in de VS voor Unleash 2011. Oorspronkelijk had ik me voorgenomen om dan een iPad 2 op de kop te tikken en mee naar huis te nemen. Dat lijkt niet te gaan lukken omdat Apple nog steeds moeite heeft met het op voorraad krijgen ervan. Maar nu (b)lijkt er dus ook geen betaalbare goede 10-inch Android tablet met Honeycomb te zijn waarvoor je in de VS zo de winkel in kunt lopen om er een te kopen. Dan laten die leveranciers duidelijk kansen liggen op een moment dat Apple niet of nauwelijks aan de vraag kan voldoen.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “Google I/O 2011: Keynote Dag 1”

Reacties (3)
  1. Het is mij ook niet gelukt om een ipad2 te kopen in de afgelopen twee weken in de VS. De enige versie die beschikbaar is, is de 64GB Verizon-versie en daar heb je niks aan bij ons.

  2. Ik heb wel ergens gelezen dat ze gratis Galaxy Tab 10.1v tablets uitdelen op het Google I/O 2011.

    • Yup, helemaal aan het einde van het filmje hiebven vertellen ze dat ze er alle 5.000 een krijgen. Lucky bastards. 😉

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.