Google I/O 2011: Keynote Dag 1

 Gepubliceerd door om 08:26  Android
mei 112011
 

De keynote van de eerste dag van de Google I/O conferentie 2011 is in zijn geheel hierboven te bekijken.
Er worden weer genoeg successen (100 miljoen geactiveerde Android apparaten) vermeld en nieuwe features (Honeycomb 3.1,films huren in de VS via Android Market, Google Music dienst in de VS, Google Open Accessory) getoond. Maar het blijft zoals zo vaak nog maar even afwachten wanneer wij er hier iets mee kunnen. Films huren en de muziekdienst lanceren alleen in de VS. En goede tablets met Honeycomb zijn ofwel prijzig (zoals de Motorola Xoom) ofwel nauwelijks te pakken te krijgen (zoals de ASUS Eee Pad Transformer) ofwel nog net niet op de markt (zoals de getoonde Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet). En als er dan ook nog leveranciers zijn die trots een nieuw Android tablet introduceren met Android 2.2 er op, dan wordt ik een beetje cynisch.

Beangstigend vond ik ook dat ik de keynote meer vind lijken op een keynote van Microsoft dan op eentje van Apple. Vooral Mike Claren vind ik uitzien en over komen als een soort Steve Balmer.
Maar misschien zit de frustratie ook wel een beetje op een andere plek. Ik ben volgende week in de VS voor Unleash 2011. Oorspronkelijk had ik me voorgenomen om dan een iPad 2 op de kop te tikken en mee naar huis te nemen. Dat lijkt niet te gaan lukken omdat Apple nog steeds moeite heeft met het op voorraad krijgen ervan. Maar nu (b)lijkt er dus ook geen betaalbare goede 10-inch Android tablet met Honeycomb te zijn waarvoor je in de VS zo de winkel in kunt lopen om er een te kopen. Dan laten die leveranciers duidelijk kansen liggen op een moment dat Apple niet of nauwelijks aan de vraag kan voldoen.

Getest: Leer Engels met Kruiswoordpuzzels

 Gepubliceerd door om 07:39  iOS
mei 112011
 

Jourist Kruiswoordpuzzel De mensen van Jourist Verlag waren zo vriendelijk om me een promocode te sturen zodat ik hun Jourist Kruiswoordpuzzel (€3,99) kon uittesten.

Het is een applicatie (de naam zegt het al) om Engels mee te leren door middel van het oplossen van kruiswoordpuzzels. Je hebt daarbij de keuze uit kruiswoordpuzzels van drie formaten: 9×12, 10×15 of 12×19.
Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel Jourist Kruiswoordpuzzel
De applicatie heeft een enorm aantal kruiswoordpuzzels waar je uit kunt kiezen. Maar die lijst maakt het ook wel een beetje een enorme berg waar je tegenaan kijkt. Alsof je een heel dik puzzelboek hebt en net bezig bent met de eerste puzzel.
In tegenstelling tot de Jourist Bouwer applicatie gaat het hier maar om één taal en je hebt geen woordenlijst ter beschikking om vooraf te leren. Wel kun je hints opvragen als je een woord niet kent.
De kruiswoordpuzzels werken één kant op, van het Nederlands naar het Engels, dus je kunt geen kruiswoordpuzzel maken waarbij je de Engelse woorden ziet en dan het Nederlands invult.

Ondanks deze kanttekeningen doorstond de applicatie de test door de doelgroep. Mijn oudste dochter zag het als een uitdaging om de woorden te vertalen en de kruiswoordpuzzels op te lossen. Omdat zij de iPad niet altijd ter beschikking heeft kan ik niet aangeven hoe lang ze dit leuk zou blijven vinden. Ik schat in dat het als een van de verschillende opties een plek zou houden op haar eigen iPad of iPhone, als ze die zou hebben.

 Reacties uitgeschakeld voor Getest: Leer Engels met Kruiswoordpuzzels  Tags: , ,