AirPlay op de Popcorn Hour en HDX-1000

Ik heb al een paar keer geschreven over AirPlay waarbij er meestal steeds iets meer functionaliteit beschikbaar kwam waardoor het voor mij weer wat bruikbaarder werd.

Gisterenavond kwam daar toch wel een stevig stap bij. Nee, niet omdat ik een update naar iOS 4.3 uitgevoerd heb (nog even wachten op de jailbreak) maar omdat ik Airplay Server voor C200 en A100 tegen kwam. De C-200 en A-100 zijn twee varianten van de populaire Popcorn Hour mediaplayers. Dat zijn kastjes die je, net als de Apple TV, aan je TV hangt voor het afspelen van video’s / audio etc.
Ik heb een HDX-1000. Ander merk, maar ongeveer hetzelfde besturingssysteem. En de software werkte dan ook meteen op mijn HDX-1000. Gewoon een kwestie van installeren via de gratis Community Software Installer.

En nu kan ik video van mijn iPad of iPhone doorsturen naar de HDX-1000. Als ik dus bijvoorbeeld Tekzilla aan het kijken ben op mijn iPad en ik wil liever verder kijken op de TV in de woonkamer, dan stuur ik hem met téén druk op de iPad (nou ja twee dan) direct door naar de TV.

Het is nog een bèta versie en nog lang niet alles werkt perfect. Probleem is dat AirPlay een proprietary protocol van Apple is. De ontwikkelaar moet dus steeds ontdekken wat op welke manier doorgestuurd wordt.

Standaard werkt op dit moment het doorsturen van foto’s en video’s vanaf je iTouch apparaat. Ook YouTube werkt perfect. En dat is heel fijn, want de HDX-1000 raakte een tijd geleden (op aandringen van Google) de ondersteuning voor YouTube kwijt. Muziek blijkt helaas niet te werken en zal blijkbaar ook nooit ondersteund worden omdat het een heel ander communicatieprotocol gebruikt. Ook alles waar DRM op zit is een no go.

Ik heb nog geen upgrade naar iOS 4.3 uitgevoerd, maar heb wel AirVideoEnabler. Daarom heb ik ook op iOS 4.2.1 al de beschikking over AirPlay in Safari zodat ik Vimeo filmpjes en zoals gezegd online video zoals bij Tekzilla kan afspelen. Ook de trailers die je in de gratis IMDb applicatie kunt bekijken, kan ik nu doorsturen naar mijn TV.
De bèta site van Uitzendinggemist.nl leek ook te werken, maar ik heb daar al twee keer meegemaakt dat de HDX-1000 vast liep tijdens het afspelen van de stream.

Wat ongelofelijk mooi toch dat er ontwikkelaar zijn die zoveel tijd willen steken in het beschikbaar krijgen van dit soort ontzettend handige tools.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
10 jaren geleden

Hi Pierre,

Ik ben ook aan het stoeien met streamen van naar PC, iPhone 3GS, NAS en TV, maar dan via DLNA protocol.

Ik heb een aantal apps gevonden: iMediaShare, Plugplayer, 8player en MLPlayer Lite. De eerste werkt het beste, echter nog geen ondersteuning voor muziek. Van de makers heb ik begrepen dat men hierover met Apple in gesprek is.

Ik hoop dat in de toekomst Apple overgaat naar DLNA en zo de klant de keuze geeft.

Heb jij al ervaring met DLNA?

Groetjes, Patrick

Patrick Koning
10 jaren geleden

Vreemd dat je router deze scheiding aanbrengt. Zelf twijfel ik aan het kopen van een Airport Express om het geheel aan de praat te krijgen bij mij thuis, want streamen van muziek lukt nu nog niet.