Augmented Reality op je iPad 2 #2

 Gepubliceerd door om 12:15  iOS
mrt 152011
 

Het kan niet op met de berichten over Augmented Reality op de iPad 2 vandaag. The Next Web heeft een bericht over de bedrijven Metaio en Augmented Minds die beiden bezig zijn met het ontwikkelen van AR producten voor de iPad 2. In het filmpje hierboven zie je de Junaio AR browser en het spel Zombie Shooter gedemonstreerd op de iPad 2.
Ook hier weer voorbeelden die niet allemaal even “sterk” zijn wat mij betreft, maar duidelijk is dat we over niet al te lange termijn mooie dingen kunnen verwachten.

(Getipt door The Next Web)

 Reacties uitgeschakeld voor Augmented Reality op je iPad 2 #2  Tags: , ,

AirPlay op de Popcorn Hour en HDX-1000

 Gepubliceerd door om 08:53  iOS, Video
mrt 152011
 

Ik heb al een paar keer geschreven over AirPlay waarbij er meestal steeds iets meer functionaliteit beschikbaar kwam waardoor het voor mij weer wat bruikbaarder werd.

Gisterenavond kwam daar toch wel een stevig stap bij. Nee, niet omdat ik een update naar iOS 4.3 uitgevoerd heb (nog even wachten op de jailbreak) maar omdat ik Airplay Server voor C200 en A100 tegen kwam. De C-200 en A-100 zijn twee varianten van de populaire Popcorn Hour mediaplayers. Dat zijn kastjes die je, net als de Apple TV, aan je TV hangt voor het afspelen van video’s / audio etc.
Ik heb een HDX-1000. Ander merk, maar ongeveer hetzelfde besturingssysteem. En de software werkte dan ook meteen op mijn HDX-1000. Gewoon een kwestie van installeren via de gratis Community Software Installer.

En nu kan ik video van mijn iPad of iPhone doorsturen naar de HDX-1000. Als ik dus bijvoorbeeld Tekzilla aan het kijken ben op mijn iPad en ik wil liever verder kijken op de TV in de woonkamer, dan stuur ik hem met téén druk op de iPad (nou ja twee dan) direct door naar de TV.
Lees verder….

Augmented Reality op je iPad 2

 Gepubliceerd door om 08:11  iOS
mrt 152011
 

Waar heb je nou een camera op je iPad voor nodig? Nou hier voor dus. Het bedrijf Total Immersion heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met het overzetten van hun AR Magic Mirror applicatie naar de iPad 2. In het filmpje hierboven kun je alvast zien hoe dat er uit gaat zien.
En hoewel al die leuke kapsels etc. natuurlijk heel grappig zijn, zie je ook twee serieuze toepassingen voorbij flitsen:
De eerste is er eentje waarbij ze een zonnebril aan het uitzoeken zijn. Je hoeft dus niet naar de winkel om hem op je neus te zetten, maar bekijkt hem op je iPad. Kon nu natuurlijk ook op een PC/laptop met webcam, maar met de iPad 2 doe je dat op de bank, terwijl de persoon die er wat van moet vinden (je moeder, zus, vriendin, je partner) naast je zit.
De tweede toepassing die je voorbij ziet flitsen, is waar ze een AR marker op de grond leggen en je door de iPad 2 dan een afbeelding van een bankstel ziet. Stel je voor: in de folder van de iKea (grapje) staan niet alleen afbeeldingen van hun meubels maar ook markers. Leg die op de plek in de kamer waar je het meubelstuk wilt hebben en je kunt meteen zien of het niet te groot uitvalt, of de kleur echt goed staat bij je gordijnen etc.

Wauw!

(getipt door augmentedplanet.com via Klaus Hoven)

 Reacties uitgeschakeld voor Augmented Reality op je iPad 2  Tags: , ,