Augmented Reality op je iPad 2

Waar heb je nou een camera op je iPad voor nodig? Nou hier voor dus. Het bedrijf Total Immersion heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met het overzetten van hun AR Magic Mirror applicatie naar de iPad 2. In het filmpje hierboven kun je alvast zien hoe dat er uit gaat zien.
En hoewel al die leuke kapsels etc. natuurlijk heel grappig zijn, zie je ook twee serieuze toepassingen voorbij flitsen:
De eerste is er eentje waarbij ze een zonnebril aan het uitzoeken zijn. Je hoeft dus niet naar de winkel om hem op je neus te zetten, maar bekijkt hem op je iPad. Kon nu natuurlijk ook op een PC/laptop met webcam, maar met de iPad 2 doe je dat op de bank, terwijl de persoon die er wat van moet vinden (je moeder, zus, vriendin, je partner) naast je zit.
De tweede toepassing die je voorbij ziet flitsen, is waar ze een AR marker op de grond leggen en je door de iPad 2 dan een afbeelding van een bankstel ziet. Stel je voor: in de folder van de iKea (grapje) staan niet alleen afbeeldingen van hun meubels maar ook markers. Leg die op de plek in de kamer waar je het meubelstuk wilt hebben en je kunt meteen zien of het niet te groot uitvalt, of de kleur echt goed staat bij je gordijnen etc.

Wauw!

(getipt door augmentedplanet.com via Klaus Hoven)