dec 242010
 

AirvideoEnabler + AirMediaPlayer Hoewel er gisteren nog wat vraagtekens gezet werden bij de zin van Airplay, dat snap ik ook wel daar moet je het namelijk zelf voor zien, wilde ik nu ook een stapje verder gaan.
Standaard werkt Airplay op dit moment namelijk alleen in de YouTube applicatie. Terwijl er veel meer plekken op je iPad zijn waar je video kunt afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld in Mobile Safari video bekijken en zijn er ook applicaties als VLC-player en OPlayer waarmee dat kan (er zijn er meer!).

Omdat dit echter (weer) in de categorie “niet door Apple goedgekeurd gebruik” valt, heb je hier wél weer een jailbreak voor nodig. Dan kun je namelijk in Cydia zoeken naar de gratis uitbreiding met de naam “AirvideoEnabler”. Na installatie ervan zie je geen nieuwe iconen, maar je zult wel zien dat de videoplayer op meer plekken de knop laat zien voor Airplay.
Ik kreeg het gisteren bij VLC-player en OPlayer niet voor elkaar. In Mobile Safari werkte het goed bij RTL-Gemist en soms bij Uitzending Gemist. Niet zo betrouwbaar dus nog, maar omdat het blijkbaar een verborgen feature is, ook niet uitgesloten dat Apple het in de toekomst voor iedereen beschikbaar gaat stellen.
AirvideoEnabler + AirMediaPlayer AirvideoEnabler + AirMediaPlayer

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “AirvideoEnabler + AirMediaPlayer = nog meer Airplay”

Reacties (3)
  1. Hallo Pierre,
    De webste van AirMediaPlayer heeft geen download link meer en een versie die ik b.v. via tuaw.com probeer te downloaden bevat malware (AVG Internet Security). Welke versie heb jij zelf en zou je me kunnen verwijzen naar een niet corrupte versie? Thanks!

  2. Het lijkt er op alsof alle informatie over AirMediaPlayer verdwenen is van de website van de ontwikkelaars. Er staat nu alleen nog “AirMediaPlayer was a fun networking project we put together with my students and colleagues at the Technical University of Serres. It was an academic excercise in the worlds of TCP and UDP protocols, media streaming and multi-threading processing. We hope you all enjoyed it.”.

    Dat is jammer. Ik wil in deze dan ook wel even burgelijk ongehoorzaam zijn en de 1.0.6 versie die ik zelf gebruik online zetten. Tot het moment dat iemand gaat dreigen advocaten op me af te sturen natuurlijk.

  3. Bedankt Pierre, ik was hem ook al op Rapidshare tegengekomen. 😉
    http://rapidshare.com/files/439549051/airmediaplayer_1_0_6.zip

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.