dec 242010
 

AirvideoEnabler + AirMediaPlayer Hoewel er gisteren nog wat vraagtekens gezet werden bij de zin van Airplay, dat snap ik ook wel daar moet je het namelijk zelf voor zien, wilde ik nu ook een stapje verder gaan.
Standaard werkt Airplay op dit moment namelijk alleen in de YouTube applicatie. Terwijl er veel meer plekken op je iPad zijn waar je video kunt afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld in Mobile Safari video bekijken en zijn er ook applicaties als VLC-player en OPlayer waarmee dat kan (er zijn er meer!).

Omdat dit echter (weer) in de categorie “niet door Apple goedgekeurd gebruik” valt, heb je hier wél weer een jailbreak voor nodig. Dan kun je namelijk in Cydia zoeken naar de gratis uitbreiding met de naam “AirvideoEnabler”. Na installatie ervan zie je geen nieuwe iconen, maar je zult wel zien dat de videoplayer op meer plekken de knop laat zien voor Airplay.
Ik kreeg het gisteren bij VLC-player en OPlayer niet voor elkaar. In Mobile Safari werkte het goed bij RTL-Gemist en soms bij Uitzending Gemist. Niet zo betrouwbaar dus nog, maar omdat het blijkbaar een verborgen feature is, ook niet uitgesloten dat Apple het in de toekomst voor iedereen beschikbaar gaat stellen.
AirvideoEnabler + AirMediaPlayer AirvideoEnabler + AirMediaPlayer

Snor – 0

 Gepubliceerd door om 06:31  movember
dec 242010
 

Het is zover. Vandaag is het 24 december. De laatste dag van de Glazen Huis actie van 2010.
Vandaag gaan er een aantal snorren sneuvelen voor het goede doel. De meeste snorren gaan er vanaf in Eindhoven, de mijne gewoon hier in Deurne, om 13:00 uur bij Haarstudio Eurostyling.

De organisatoren brengen daarna een symbolische check naar het Glazen Huis namens de actie. De deelnemers maken het geld vandaag over naar de rekening van het Glazen Huis. Vanavond wordt de balans opgemaakt en dan weet ik ook of ik inderdaad de eervolle titel van “Duurste Snor van Fontys” binnen gesleept heb. Het zou natuurlijk nog kunnen dat de studenten van Bert Willemsen alsnog een extra eindsprint inzetten en het gat van 125 euro weten te overbruggen.

Zodra dat bekend is, zal ik ook hier een nieuw bericht plaatsen. Fingers crossed nog even dus. :-#)