AirMediaPlayer – Airplay on Windows

Ik moet bekennen dat ik alle hype rond Airplay niet echt zag zitten. Vorige week, toen Airplay voor de Mac gedemonstreerd werd, begon ik er al wat meer in te zien. En gisteren kwam AirMediaPlayer beschikbaar. Die zou Airplay voor Windows beschikbaar moeten maken. En nu ben ik helemaal om.

Je hebt een paar dingen nodig:

  • Windows XP, Vista of Windows 7
  • Microsoft .NET framework 3.5 SP1
  • Bonjour voor Windows (onderdeel van iTunes)
  • Quick Time

De ZIP die je kunt downloaden van de website van de ontwikkelaar hoe je alleen uit te pakken, installeren is niet nodig. Op mijn laptop werkte het niet, maar op mijn desktop met Windows 7 64bit en twee grote HD monitoren werkte het probleemloos, zoals je hierboven in het filmpje kunt zien.

De audio schakelt (uiteraard) ook automatisch over tussen iPad en desktop. Het venster op de desktop minimaliseert automatisch als er geen video wordt gestuurd en verschijnt zodra er video naar toe gestuurd wordt. Het werkt nog niet altijd 100%, bij een eerste poging om een video-opname te maken “zag” de iPad de desktop niet, geen idee waar dat aan lag. Maar als de verbinding er is, dan werkt het perfect.

[update 27-12-2010] Het lijkt er op alsof alle informatie over AirMediaPlayer verdwenen is van de website van de ontwikkelaars. Er staat nu alleen nog “AirMediaPlayer was a fun networking project we put together with my students and colleagues at the Technical University of Serres. It was an academic excercise in the worlds of TCP and UDP protocols, media streaming and multi-threading processing. We hope you all enjoyed it.”. Dat is jammer. Ik wil in deze dan ook wel even burgelijk ongehoorzaam zijn en de 1.0.6 versie die ik zelf gebruik online zetten. Tot het moment dat iemand gaat dreigen advocaten op me af te sturen natuurlijk.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
11 jaren geleden

Mooi dat het werkt hoewel ik werkelijk geen enkele reden kan bedenken waarom ik video’s vanaf mijn iPad zou willen streamen naar mijn Windows machines 🙂

Andersom wel en dat werkt gelukkig ook puik met ZumoCast of AirVideo natuurlijk