dec 232010
 

Skyfire op de iPad Sinds vandaag is de Skyfire Webbrowser beschikbaar voor de iPad. Voor €3,99 koop je een browser die Flash-ondersteuning naar de iPad brengt. Nou ja, zo wordt het in de pers wel eens gezegd. Zelf zijn ze wel zo verstandig om dat een flink stuk te relativeren:
WHAT YOU NEED TO KNOW ABOUT SKYFIRE:
Although Skyfire is known to “bring Adobe Flash to the iPhone”, you should be aware of the following limitations:

  • Flash VIDEOS are supported; Flash Games and Flash Apps are NOT supported.
  • We do NOT SUPPORT ALL WEB SITES that use Flash Video. We are working hard at it, with millions of videos already supported. But we cannot guarantee that your favorite site is already on the list.
  • For users and sites outside USA: Your country’s TV website may not work in Skyfire as some sites do not stream to our US based servers.
  • Hulu is NOT supported (they don’t allow it), but scores of other premium sites are available
  • It may take 15-30 seconds for videos to load: Preparing goodness takes time…
  • The application language is in English.

Dat de applicatie in het Engels is, vind ik niet echt een probleem. Mij ging het er meer om of ik nu websites kan bekijken die ik normaal met Safari op de iPad niet kan bekijken. En ik heb er nog geen gevonden.
Skyfire op de iPad Skyfire op de iPad
Ik ging eerst naar Leraar 24 maar die video’s herkende de browser niet. Ook de opnames van ons Echo360 systeem dat gebruik maakt van een Flash-player zijn nog steeds niet te bekijken (valt waarschijnlijk onder de Flash Apps), idem voor de Slideshare player geëmbed in mijn weblog.

Wie heeft er wél al sites gevonden die specifiek met de Skyfire webbrowser wél en anders niet te bekijken zijn?

AirMediaPlayer – Airplay on Windows

 Gepubliceerd door om 12:11  iOS, Video
dec 232010
 

Ik moet bekennen dat ik alle hype rond Airplay niet echt zag zitten. Vorige week, toen Airplay voor de Mac gedemonstreerd werd, begon ik er al wat meer in te zien. En gisteren kwam AirMediaPlayer beschikbaar. Die zou Airplay voor Windows beschikbaar moeten maken. En nu ben ik helemaal om.

Je hebt een paar dingen nodig:

  • Windows XP, Vista of Windows 7
  • Microsoft .NET framework 3.5 SP1
  • Bonjour voor Windows (onderdeel van iTunes)
  • Quick Time

De ZIP die je kunt downloaden van de website van de ontwikkelaar hoe je alleen uit te pakken, installeren is niet nodig. Op mijn laptop werkte het niet, maar op mijn desktop met Windows 7 64bit en twee grote HD monitoren werkte het probleemloos, zoals je hierboven in het filmpje kunt zien.

De audio schakelt (uiteraard) ook automatisch over tussen iPad en desktop. Het venster op de desktop minimaliseert automatisch als er geen video wordt gestuurd en verschijnt zodra er video naar toe gestuurd wordt. Het werkt nog niet altijd 100%, bij een eerste poging om een video-opname te maken “zag” de iPad de desktop niet, geen idee waar dat aan lag. Maar als de verbinding er is, dan werkt het perfect.

[update 27-12-2010] Het lijkt er op alsof alle informatie over AirMediaPlayer verdwenen is van de website van de ontwikkelaars. Er staat nu alleen nog “AirMediaPlayer was a fun networking project we put together with my students and colleagues at the Technical University of Serres. It was an academic excercise in the worlds of TCP and UDP protocols, media streaming and multi-threading processing. We hope you all enjoyed it.”. Dat is jammer. Ik wil in deze dan ook wel even burgelijk ongehoorzaam zijn en de 1.0.6 versie die ik zelf gebruik online zetten. Tot het moment dat iemand gaat dreigen advocaten op me af te sturen natuurlijk.

Bouw een rondleiding voor je website

 Gepubliceerd door om 06:33  Internet
dec 232010
 

Het is er eentje waarvan ik eerst dacht “cool” en daarna “maar wanneer zou ik dat nou willen gebruiken?”, dit jQuery script waarmee je eenvoudig een rondleiding kunt bouwen voor je website.

Zou het niet zo moeten zijn dat je website zich zonder zo’n rondleiding moet laten bedienen? Is het toevoegen van zo’n rondleiding niet een signaal van je onderbewustzijn dat je het allemaal eigenlijk net iets té complex of té onoverzichtelijk hebt gemaakt voor gewone gebruikers en bezoekers?

Dat Facebook het gebruikt heeft om de functionaliteit van de nieuwe profielpagina uit te leggen vind ik dan ook niet echt een overtuigend voorbeeld.

Ik parkeer hem maar eens gewoon even hier. Wie weet kom ik er nog wel op terug. En als jullie in de tussentijd ideeën hebben voor zinvolle toepassingen, dan hoor ik het graag.

p.s. Op zich zou je het natuurlijk kunnen gebruiken als een soort aanvullende instructie bij online e-learning materiaal. Maar of dan zo’n lineair pad voldoende is?

Snor – 1

 Gepubliceerd door om 06:15  movember
dec 232010
 

Ik kwam hem gisteren tegen, toen ik een rondje maakte langs alle snorrenclubs, maar ik vond dat hij een eigen post verdiende: het snorrenlied. De afbeelding hiernaast is van het Snorrenlied van de Snorrenclub Antwerpen. Die hebben namelijk ook een MP3-bestand online staan, zodat je het lied kunt beluisteren én meezingen als je wilt. :-#)

Nog iets meer dan 24 uur en mijn smoel ziet er ook uit als een bloot gat.

Dit bericht is het elfde bericht in een serie waarmee ik aftel naar morgen, 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.