Airplay je iPhone/iPad naar je Mac


Tot nu toe heb ik niet echt begrepen waarom mensen nou zo lyrisch konden worden over Airplay. Immers, zonder de nieuwe Apple TV, die nog niet in Nederland te koop is, kon je er wat video betreft nog niets mee.

Was het een technologie geweest waarmee ik bijvoorbeeld de video van mijn iPhone naar mijn HDX1000 (die toch al aan de TV hangt) kon streamen, ja dan was ik er wel wat enthousiaster over geweest.
Erica Sadun heeft echter een eerste versie gemaakt van een stukje software dat Airplay wel eens een stuk generieker bruikbaar zou kunnen maken. De software zorgt er voor dat je Mac zich voordoet als Apple TV. Hij wordt dan ook gewoon bij de Airplay opties getoond en werkt dus voor de rest hetzelfde als een Apple TV. Het is nu nog alleen voor de Mac beschikbaar, maar wie weet over een tijdje ook voor PC of voor andere devices die je naast je TV hebt staan. Mits de advocaten van Apple daar geen stokje voor steken natuurlijk.
Ik ben benieuwd.

Lees het volledige bericht bij The Unofficial Apple Weblog. Daar staat ook in het kort uitgelegd hoe het uitzoeken van de Airplay communicatie in zijn werk gegaan is.