dec 152010
 

Het is al een tijdje mogelijk om er voor te zorgen dat een YouTube video op een bepaald punt begint met afspelen. Als je #t=2m25s of #t=145s toevoegt aan een YouTube URL, dan begint de video bij 2 minuten en 25 seconden met afspelen. Dat kun je bijvoorbeeld hier met deze link uitproberen.

Mooi dat is dat je voortaan niet meer hoeft te onthouden hoe je dat moet doen. Dat doet YouTube voor je. Als je namelijk met de rechtermuisknop klikt op de player dan krijg je nu ook de optie “Copy video URL at current time” te zien. De URL die dan naar het klembord gekopieerd wordt en die je bijvoorbeeld in een mail of een webpagina kunt gebruiken, heeft dan al meteen die toevoeging.
Handig, maar er zijn nog steeds wel een paar punten die ik hier aan toegevoegd zou willen zien:

  • Het werkt op dit moment nog niet in embeds. Je kunt met deze URL niet een YouTube video die je ingevoegd hebt in een andere pagina op een bepaald punt laten starten. Zie hier voor uitleg over hoe je dat wél kunt doen.
  • Er is nog geen ondersteuning voor het aangeven van een eindpunt. Als je dat ook kunt doen, dan zou je webclips kunnen maken van een langere video. Zeker nu YouTube voor mij (en anderen) de begrenzing van 15 minuten los gelaten heeft zou dat een mooie toevoeging zijn.

Maar…het is duidelijk dat YouTube de Flash-player nog niet aan het uitfaseren is. Er wordt nog actief aan ontwikkeld. En in alle discussie over Flash versus HTML5 is dat ook goed om vast te stellen.

[update 18:40] Link naar uitleg over embedden met tijdcode toegevoegd.

Snor – 9

 Gepubliceerd door om 06:33  movember
dec 152010
 

Dali On The Steps De snor van de in 1904 geboren en in 1989 overleden kunstenaar Salvador Dalí werd in 2010 door The Daily Telegraph uitgeroepen tot de beroemdste snor ter wereld. Dit naar aanleiding van een enquête onder 14.144 Britse mannen.

Deze snor krijg je niet zomaar, Wikipedia omschrijft het heel mooi als “Artificial styling aids needed”, je zult er dus gel bij moeten gebruiken om hem zo mooi smal en omhoog te krijgen. Zou mij een beetje teveel werk zijn.

Dit bericht is het derde bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Airplay je iPhone/iPad naar je Mac

 Gepubliceerd door om 06:16  iOS
dec 152010
 


Tot nu toe heb ik niet echt begrepen waarom mensen nou zo lyrisch konden worden over Airplay. Immers, zonder de nieuwe Apple TV, die nog niet in Nederland te koop is, kon je er wat video betreft nog niets mee.

Was het een technologie geweest waarmee ik bijvoorbeeld de video van mijn iPhone naar mijn HDX1000 (die toch al aan de TV hangt) kon streamen, ja dan was ik er wel wat enthousiaster over geweest.
Erica Sadun heeft echter een eerste versie gemaakt van een stukje software dat Airplay wel eens een stuk generieker bruikbaar zou kunnen maken. De software zorgt er voor dat je Mac zich voordoet als Apple TV. Hij wordt dan ook gewoon bij de Airplay opties getoond en werkt dus voor de rest hetzelfde als een Apple TV. Het is nu nog alleen voor de Mac beschikbaar, maar wie weet over een tijdje ook voor PC of voor andere devices die je naast je TV hebt staan. Mits de advocaten van Apple daar geen stokje voor steken natuurlijk.
Ik ben benieuwd.

Lees het volledige bericht bij The Unofficial Apple Weblog. Daar staat ook in het kort uitgelegd hoe het uitzoeken van de Airplay communicatie in zijn werk gegaan is.

 Reacties uitgeschakeld voor Airplay je iPhone/iPad naar je Mac  Tags: , ,