HP introduceert Pocket Whiteboard

http://www.youtube.com/watch?v=ol944SA2U6Y

HP begeeft zich ook op de markt voor digitale schoolborden met hun Pocket Whiteboard. Het is een compact apparaatje + pen + software, waarmee je elk oppervlak waarop je je computerbeeld kunt projecteren verandert in een digitaal schoolbord.

Het ziet er in het filmpje redelijk eenvoudig te gebruiken uit, maar ik vraag me af hoe dat in de praktijk zou gaan. De meeste schermen waar je op kunt projecteren hangen namelijk niet zo op dat je er ook eenvoudig op kunt schrijven, en een lege muur vinden waar je wél lekker met zo’n pen op schrijft lijkt ook eenvoudiger gezegd dan gedaan.

Het geheel heeft een adviesprijs van $699 dus het is niet alsof je er zo eventjes eentje voor elke docent aanschaft. Kortom, ik ben benieuwd wie hier daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Ik hoor graag voorbeelden van organisaties die van plan zijn dit te gebruiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tristan
Tristan
11 jaren geleden

Ben eigenlijk niet onder de indruk van HP’s “pocket whiteboard”. Doet me heel erg denken aan Johnny Lee’s whiteboard m.b.v. een Wiimote. Hoewel die laatste onder de hobbyprojectjes geschaard mag worden zit er wel een prijsverschil in van zo’n $600,-. Je mag dan eigenlijk ook wel verwachten dat HP dit soort dingetjes, wat nou niet bepaald state-of-the-art-technologie is voor de helft van de genoemde prijs op de markt kan zetten.

Tristan
Tristan
11 jaren geleden

Ben ook wel benieuwd wie dit gaat gebruiken. Er zijn ontelbare ROC’s waar ze wel whiteboards hebben, maar geen enkel digiboard. In combinatie met een goedkope, en compacte, LED-beamer zouden ze voorzien kunnen zijn. Toch staat dan weer tegen dat HP dat niet combineert in één product. (Wat voor deze prijs zou moeten kunnen.) Ik geloof dat dit gaat floppen… maar goed… ik heb deze blog toegevoegd aan mijn favorieten. 🙂