Slideshare komt met Zipcast voor gratis live online presentaties

http://www.youtube.com/watch?v=2mYrQGQqMGY

Vorige week baalde ik nog dat Slideshare het “private” maken van presentaties op Slideshare onderdeel gemaakt heeft van het veel te dure Pro-abonnement ($19 per maand). Vandaag komen ze gelukkig met veel leuker nieuws, namelijk de introductie van Zipcast. Daarmee kun je eenvoudig een online webcast starten op basis van een presentatie die je upload naar Slideshare. De basisversie (met bescheiden advertenties in de presentatie) is helemaal gratis, wil je die ook niet hebben, dan zul je toch weer die $19 per maand moeten gaan betalen.
Als spreker kun je video en audio versturen, deelnemers kunnen alleen via de chat mee doen. Het is gelukkig zo dat deelnemers moeten inloggen via ofwel Slideshare of Facebook zodat je niet het probleem hebt dat er allemaal onbekenden binnen komen.

Robert Scoble kreeg uitgebreid uitleg over Zipcast bij Slideshare zelf, daar is bovenstaande video van.
Het is allemaal nog redelijk basic, je kunt een presentatie nog niet opnemen, er is slechts één spreker mogelijk, maar dat zijn allemaal zaken die blijkbaar op de roadmap staan.
Eerste indruk is positief, je hoeft niets te installeren, starten van een sessie gaat heel snel, de URL die ik kreeg was heel eenvoudig, leuk dat ze gebruik maken van de TokBox API. Je hebt nu nog Flash nodig, dus nog geen iPad deelnemers. Maar dat staat ook op de roadmap. Wordt dus vervolgd zo te horen.
Zipcast