feb 162011
 

Vorige week baalde ik nog dat Slideshare het “private” maken van presentaties op Slideshare onderdeel gemaakt heeft van het veel te dure Pro-abonnement ($19 per maand). Vandaag komen ze gelukkig met veel leuker nieuws, namelijk de introductie van Zipcast. Daarmee kun je eenvoudig een online webcast starten op basis van een presentatie die je upload naar Slideshare. De basisversie (met bescheiden advertenties in de presentatie) is helemaal gratis, wil je die ook niet hebben, dan zul je toch weer die $19 per maand moeten gaan betalen.
Als spreker kun je video en audio versturen, deelnemers kunnen alleen via de chat mee doen. Het is gelukkig zo dat deelnemers moeten inloggen via ofwel Slideshare of Facebook zodat je niet het probleem hebt dat er allemaal onbekenden binnen komen.

Robert Scoble kreeg uitgebreid uitleg over Zipcast bij Slideshare zelf, daar is bovenstaande video van.
Het is allemaal nog redelijk basic, je kunt een presentatie nog niet opnemen, er is slechts één spreker mogelijk, maar dat zijn allemaal zaken die blijkbaar op de roadmap staan.
Eerste indruk is positief, je hoeft niets te installeren, starten van een sessie gaat heel snel, de URL die ik kreeg was heel eenvoudig, leuk dat ze gebruik maken van de TokBox API. Je hebt nu nog Flash nodig, dus nog geen iPad deelnemers. Maar dat staat ook op de roadmap. Wordt dus vervolgd zo te horen.
Zipcast

 Reacties uitgeschakeld voor Slideshare komt met Zipcast voor gratis live online presentaties  Tags: ,
feb 162011
 

Het is jammer dat de NOOKcolor niet rechtstreeks vanuit Nederland te bestellen is. Want dan kon je voor een prikkie nu vandaag al aan de slag met de nieuwste versie van Android voor tablets. Het is de ontwikkelaars van XDA namelijk gelukt om de previewversie van Honeycomb geschikt te maken voor de NOOKcolor.
Nou is de NOOKcolor niet eens bedoelt als ‘gewone’ Android tablet, hij wordt door Barnes & Noble verkocht zodat je er hun elektronische boeken mee kunt lezen. Het is al een tijdje zo dat mensen hem hacken zodat ze er wel gewoon Android op kunnen draaien.

Maar deze hack is nog mooier. Je hoeft er namelijk niets aan je NOOKcolor voor te veranderen. Je installeert het geheel op een microSD kaart en zodra je die in je NOOKcolor stopt, dan start hij op met Honeycomb. Haal je de kaart eruit, dan heb je weer de oorspronkelijke functionaliteit.

Het is ze zelfs gelukt om de nieuwe Android Market er op aan de praat te krijgen. Nice.
Meer screenshots zie je bij het bericht op het the e-book reader weblog.